KrF: Geir Jørgen Bekkevold (t.v.) og Kjell Ingolf Ropstad på vei til møte tidligere i år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

KrF ved et veiskille

Vi vil gjerne spørre: Mener KrFs stortingsgruppe, bortsett fra Grøvan, at KrF bør gå inn for to likestilte syn på ekteskapet slik som i Dnk?

Reaksjonene etter at KrFs familiepolitiske talsmann, Geir Jørgen Bekkevold, viet partiets kommunikasjonssjef med hennes lesbiske samboer, har vært mange. At han samtidig uttrykte at det var en fantastisk fin opplevelse å gjøre det, har ført til skarpe reaksjoner hos både KrFs tillitsvalgte og sympatisører.

Vi undrer oss over at han kunne gjøre noe slikt som stortingsmann og som KrFs familiepolitiske talsmann. Likedan undrer det oss at også Knut Arild Hareide støttet ham og gratulerte de nygifte.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det hevdes at Bekkevold utførte vielsen som prest og privatmann og ikke som stortingsmann. Til det er for det første å si at stortingsmenn har ikke noen vigselsrett. For det andre er det å si at han nå er valgt inn som stortingsmann for KrF, og da må han opptre som stortingsmann og ikke som prest.

Hareide og flere hevder at KrF ikke er en menighet, men et politisk parti. Det er rett og sant. Men Gud hersker både i det verdslige og i det åndelige regimente. Lovens 1. bruk er den borgerlige bruk, mens lovens 2. og 3. bruk gjelder i menigheten. Følgelig er det misvisende og galt å hevde at ikke Guds lov gjelder for et kristelig politisk parti.

Det har kommet fram at Bekkevold informerte KrFs stortingsgruppe om saken før han foretok vielsen. Ingen tok til motmæle, hevdes det. Men i den senere tid har Hans Fredrik Grøvan uttalt at det var en uklok handling.

Vi undrer oss over at ikke noen tok til motmæle etter Bekkevolds orientering. Vi vil gjerne spørre: Mener KrFs stortingsgruppe, bortsett fra Grøvan, at KrF bør gå inn for to likestilte syn på ekteskapet slik som i Dnk?

Vi vil hevde at Den hellige Skrift har bare en lære om ekteskapet. Det er det monogame og livslange forhold (pakt) mellom én mann og én kvinne.

I et intervju med statsviter Kjell Skartveit spør Ove Eikje: Hvorfor kan ikke kirken leve med to syn på ekteskapet?

«Disse to synene er basert på to forskjellige oppfatninger av mennesket og Gud. Det er ulike virkelighetsoppfatninger som kolliderer. Det nye synet anser tradisjonelle kristne normer for samliv og seksualitet for å være undertrykkende og i strid med menneskerettighetene. Det er ikke mulig for en kirke å forene to så ulike syn. Enhver kirke som lar seg påvirke av det liberale synet, vil gå under som et kristent samfunn.» (Dagen 07.11.2017)

Det er heller ikke mulig for et kristelig parti å gå inn for to likestilte syn på ekteskapet. Om de to likestilte syn på ekteskapet i Dnk skriver lektor Jon Kvalbein: «Og straks man sier at begge syn er likestilte, har det restriktive i praksis lidd nederlag. Det liberale er nå blitt kirkens offisielle lære. Å tro noe annet er en illusjon.» (Dagen 31.10.2017)

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Når Bekkevold med støtte fra Hareide foretar en vielse av et lesbisk par, så er vel det et uttrykk for at han ønsker at hans syn også skal likestilles med det tradisjonelle selv om dagens prinsipp-program sier noe annet? Det har blitt foreslått at det kunne ha vært ønskelig. Dersom det eventuelt senere blir vedtatt at KrF skal ha to likestilte syn på ekteskapet, vil det i praksis si at det liberale synet har seiret.

Bekkevold hevder at han ikke viet det lesbiske paret for å provosere. Men han burde vite at mange av KrFs tillitsvalgte og sympatisører er bibeltro kristne som vil holde fram Skriftens autoritet. Når Skriften sier at de som lever i et homoseksuelt forhold, ikke skal arve Guds rike og likedan at de som holder med dem som gjør det, skal få sin dom, da tror de bibeltro det som Bibelen sier. (1 Kor 6,9–10: Rom 1,32). At ikke Bekkevold skjønte det, og heller ikke Hareide, viser hvor lite de forstår innstillingen til dem som holder fast ved Guds hellige ord.

Videre sier Hareide at han undervurderte styrken og omfanget av reaksjonene fra KrFs medlemmer og sympatisører. Vi må konstatere at dette sier mer om Hareide enn KrFs medlemmer. Her går partiets familiepolitiske talsmann aktivt ut og opptrer stikk i strid med grunnleggende prinsipper i det vedtatte partiprogram. Og så sier Hareide at han ikke ventet noe særlig bråk! En partiformann som kjenner sine velgere så dårlig, bør vurdere sin stilling.

I tillegg undrer vi oss også over at Bekkevold kan fortsette som KrFs familiepolitiske talsmann etter disse avsløringer.

Nina Karin Monsen skriver i sin bok «Kampen om ekteskapet og barnet»: «Den nye ekteskapsloven fra 1. januar 2009 vil endre vår forståelse av begrepene ekteskap, foreldre, barn, familie og slekt på en radikal måte – de gamle definisjonene er blitt forvist fra lovgivningen og gjort ugyldige. Homofile, sosialister og liberalister har tilranet seg definisjonsmakten over ekteskapet; de har ikke bare avkristnet det, men de har gjort det til et redskap for radikalliberal familiepolitikk.»

Vi forstår ikke hvordan Bekkevold kan takle de forskjellige familiepolitiske saker i framtida med sitt ubibelske syn på ekteskapet. Han og de øvrige stortingsrepresentantene i KrF hadde nok en «omtåket» dag da de gikk sammen med Ap og foreslo at den nye loven om likestilling og forbud mot diskriminering også skulle gjelde i hjemmet. At KrF kunne være med på å gjøre noe slikt, vitner om en sosialistisk holdning til spørsmålet og liten forståelse for familiens bibelske betydning.

La oss derfor håpe og be om at KrF vil holde fast på det bibelske og tradisjonelle ekteskapet mellom én mann og én kvinne. Bare det samlivet er i samsvar med Guds skaperordning og har løfte om Guds velsignelse.

Forfattere:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Olav H. Kydland, Otto jakobsen, Eivind Gjerde, Jon Olav Østhus, Olav Berg Lyngmo, Einar Sunde, Olav Stokka, Laurits Vingen, Arne Bjørn Hansen, Isak Skorpen, Steinar Harila, Dagfinn Natland, Finn Indrebø, Gustav A. Gustavsen, Bernt Årseth, Erik Høiby, Magne Sunde, og Arne Bjerga.

Les også
Frykter at KrF blir for bredt i kompromissene
Les også
Mener Bekkevold må si unnskyld
Les også
Stabile medlemstall for KrF
Les også
Det nygifte ekteparet fikk stygge meldinger etter vielsen
Les også
Facebook beklager utestengelsen av Nina Karin Monsen
Les også
Intet Sp uten bøndene
Les også
Hareide gir full støtte til Bekkevold i homostrid