FORLOT KrF: «For øvrig har jeg nullstilt min «politiske karriere» i det jeg starter fra bar bakke i Høyre», skriver Knut Vindenes. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix

Det var ikke personlige ambisjoner bak utmeldingen

tirsdag 21. august 2018

Dette innlegget er en respons på "Kristeleg Folkeparti i krysspress"

Samfunn

For øvrig har jeg nullstilt min «politiske karriere» i det jeg starter fra bar bakke i Høyre.

Under overskriften «Kristelig Folkeparti i krysspress» skriver Karl Johan Hallaråker at utmeldingene fra meg og de andre i Bergen og Hordaland må skyldes personlige ambisjoner mer enn å være strategirettet for partiet.

Det må kommenteres, for jeg kjenner meg ikke igjen.
Vi fire utmeldte representerer som kjent tre ulike begrunnelser. De andre tre får snakke for seg, men for min del innså jeg allerede nå at jeg ikke er best egnede kandidat til å fronte KrF videre grunnet i hovedsak min måte å se likekjønnet ekteskap på.

Da handler det om personlig integritet, den krevende tenkeprosessen og beslutningen som en utmelding er – og det handler faktisk om å tenke strategisk hva som er best for partiet.

Jeg har tenkt nøye gjennom hvor egnet jeg er til å fronte KrF verdisaker på stand i kommende valgkamper. Jeg kom dessuten til at tidspunktet nå var viktig fordi jeg var en av deltakerne i programkomiteen for Bergen KrF der arbeidet startet nå.

Jo mindre jeg visste om partiets strategiske tanker om fremtiden før en utmelding, dess ryddigere, tenkte jeg.
 For øvrig har jeg nullstilt min «politiske karriere» i det jeg starter fra bar bakke i Høyre.