PARTI-TOPP: Mona Høvset er kommunikasjonssjef i Kristelig Folkeparti og har vært nestleder i partiets kvinneorganisasjon. Nå har hun stått fram på Facebook som homofil samboer.

Høvset offentliggjorde selv

Jeg vil korrigere en feilopplysning som Nils-Petter Enstad nå har gjentatt to ganger. Han skriver at det ikke var Mona Høvset selv, men hennes samboer, som bekjentgjorde sitt lesbiske samboerforhold på Facebook. Det stemmer ikke.

Jeg skal ikke gå inn i noen videre polemikk med Nils-Petter ­Enstad vedrørende vår artikkel om KrFs kommunikasjonssjef Mona ­Høvset og hennes offentliggjøring av sitt lesbiske samboerforhold.

Her foreligger det en saklig uenighet om presseetikk, og det lever vi nok begge godt med. Men jeg vil likevel korrigere en feilopplysning som Enstad nå har gjentatt to ganger.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han skriver at det ikke var Mona Høvset selv, men hennes samboer, som bekjentgjorde dette forholdet på Facebook. Det stemmer ikke. Mona Høvset endret selv sin status på sin egen Facebook-side og offentliggjorde dermed forholdet.

Dette kan synes som en detalj, men for oss var faktisk hennes egen medvirkning i offentliggjøringen på Facebook av avgjørende betydning for valget om å trykke saken:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Les også:

Les også
Hederlig, men svakt selvforsvar
Les også
Vanskelig, men riktig avgjørelse
Les også
Dagens dyneløfting