ISRAEL: «Hans verdenssyn, selve essensen av livet hans ville bryte sammen – og med det alt han har kjempet for hele livet – om han tillot seg å se virkeligheten. Derfor får han alltid en god følelse ved å lese israelhatende artikler for eksempel fra Haaretz», skriver Torstein Svela.

«Ta jøden»

Author picture

onsdag 6. desember 2017

Samfunn

Heller ikke vi makter å stå imot den enorme palestinske, islamske retorikken og volden. Jøder, palestinere og kristne trenger alle å underlegge seg Jesus Messias. Det er saken.

Dette er tittelen på ei bok gitt ut på MIFF forlag. Virkelig med humor og innsikt. Skal være bestselger i Israel. Tuvia Tenenbom, jøde, boende i New York og Berlin er forfatter. Det er en frodig kar som spiller mange roller for å kunne skrive denne fantastiske boken.

Han opptrer som tysk, halvt amerikansk, (journalist), kristen, ateist, antisionist og turist med mer i Israel. Der var han i sju måneder for å kunne komme i kontakt med dem han ville intervjue.

Typisk for Tuvia er måten han intervjuer på. Personene slipper ikke unna med billige, unøyaktige argumenter. Han spør ofte for å avdekke deres mangelfulle, for ikke å si løgnaktige svar.

Og det er mange han kommer i kontakt med. Ikke minst israelske journalister på venstresiden som bare leter etter feil ved sitt land. For eksempel en journalist i avisa Haaretz, som i årevis har skrevet til forsvar for palestinerne og angrepet høyresiden, den israelske regjeringen, den israelske hær og sine bitreste fiender, bosetterne. Men han, som så mange andre, bryr seg ikke om hva palestinerne gjør av krenkelser.

En nordmann med samme meninger blir tatt i skole av Tuvia. Det samme med palestinere som hater Israel og jødene. De er ikke redde for å overdrive elendigheten selvsagt begått av sine «okkupanter».

Jada, for det er selvsagt «okkupasjonen» som er det store ordet her. Løgn og historieforfalskninger finnes overalt. Falne jøder er med i dette løgnkoret, «gode selvhatende jøder», som forfatteren sier.

Utallige kristne, gjerne unge kvinner, fra Italia, er kommet for å hjelpe de stakkars palestinerne. Disse og andre fra europeiske land blir gjerne finansiert av amerikanske og europeiske organisasjoner som for eksempel Røde Kors. EU er også flittig bidragsyter.

Av alle, finns de også mange tyskere, en del finansierte av staten Tyskland. Disse har akkurat samme ærend. Det gjelder å finne ugjerninger gjort av jødene mot palestinerne, for å dem fram i lyset gjennom forskjellige medier. Gjerne oppdiktede historier. Sionismen er nemlig en kolonialistisk, rasistisk ideologi.

I alt skal det være 150 NGOer (private (hjelpe)-organisasjoner i Israel og Palestina) derav 50 tyske. Og alle er pro-palestinske. Leger uten grenser har også samme agenda. Men dårlige forhold for palestinere i andre land enn Israel er det få som bryr seg om.

Derimot finnes det cirka 150 unge kristne som virkelig jobber for Israel og jødene i jødiske bosetninger. Tuvia snakker fint om dem som også kan sin Bibel.

Forfatteren skriver en av mange utrolige historier (s.260): Jeg (Tuvia) treffer «et svært hyggelig par, begge offentlig kjent, med høy utdannelse, eksemplariske selvhatere, de optimate araber-elskere, og de berører meg dypt»!

De har tre virkelig negative historier med arabere uten at det påvirker dem. «Mannen forklarer for meg: Jeg tror på humanismen, jeg tror at palestinerne er gode mennesker, og de ønsker å leve i fred med oss. Jeg mener at vi har behandlet dem feil, og jeg mener de ikke har gjort noe mot oss.

Det betyr ikke noe for meg om det jeg tror på, er faktisk riktig. Jeg vet at det ikke er det, men jeg bryr meg ikke om fakta! Jeg ønsker å tro, selv om alt det jeg tror på er feil! Vær så snill, ikke få meg til å innse virkeligheten. Jeg har kjempet mot den hele livet. Vær så snill.

Hans kone ser på meg, men sier ikke noe. Jeg spør hva hun synes. Først er hun motvillig, men etter litt press får jeg henne til å si hva hun føler: Hun og mannen hennes er tosker, sier hun. Hun innså dette for en tid siden, men mannen hennes klarer ikke å gjøre det samme.

Hans verdenssyn, selve essensen av livet hans ville bryte sammen – og med det alt han har kjempet for hele livet – om han tillot seg å se virkeligheten. Derfor får han alltid en god følelse ved å lese israelhatende artikler for eksempel fra Haaretz.»

Lignende historier finnes det flere av i boka. Og det er tydelig at etter hvert som forfatteren arbeider seg gjennom intervjuene over tid, kan en tydelig se at det ryster ham med all humbug, løgner og ettergivenhet han møter hos israelere.

Mange nekter å innse virkeligheten og sannheten. De blir paralyserte og sitter fast i feilaktige forstillinger. Men hva med oss her i Norge? Vi blir hele tiden foret med at Israel okkuperer palestinsk land.

Palestinerne lider fryktelig av den grunn, påstås det. Selv om ingen folkegruppe i hele verden får så mye økonomisk og annen støtte som dem. Palestinerne er kun ute etter hele Israels landområde. Hva da med jødene?

Landet kan fort bli jøderent eller med dhimmie – underkastelses-status. Jeg er redd historien ovenfor om den forførte mannen ligner anti-israelske standpunkter i landet vårt. Som finnes langt inne i våre kristne sammenhenger også.

Heller ikke vi makter å stå imot den enorme palestinske, islamske retorikken og volden. Jøder, palestinere og kristne trenger alle å underlegge seg Jesus Messias. Det er saken.