Diskriminering og rasisme er ikke akseptabelt

I dag fikk Hodne dommen hvor hun totalt må betale kr. 15000,- for å ha nektet Bayan å komme inn i frisørsalongen sin i fjor. For min del er dette en dom som faller rett på plass og som forteller vårt lille land at diskriminering og rasisme ikke er akseptabelt.

Hijab og andre religiøse symboler somkors og kalott er ikke en god nok grunn til å ikke forhandle med folk. Diskriminering basert på religion og religiøse plagg er ikke akseptabelt, og et slikt Norge ønsker vi å beholde.

Vi kan ikke akseptere at næringslivet segrerer folk på denne måten, for dette er med på å skape et samfunn hvor grupperinger vil jobbe mot hverandre, i steden for å jobbe med hverandre for å skape en mer åpen, inkluderende og aksepterende fremtid for våre barn.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Denne dommen har satt en stopper for alle som har tenkt tanken på å avvise folk de ikke er enige med. Vi mennesker er ulike, og vi trenger ikke å tenke likt hverken politisk, religiøst eller åndelig, men det er feil å avvise folk som ikke er like oss selv.

I denne saken harMerete Hodne valgt å la sin tankegang dominere over det å opptre profesjonelt mot en kunde. Hodne har flere ganger nevnt at hun misliker plagget hijab fordi det er kvinneundertrykkende. Det er sikkert mange som deler den samme tankegangen som Hodne og derfor ser jeg på dommen som en lærepenge for alle!

Disse må lære seg å se på mennesket bak hijaben! Norsk lov slår fast at diskriminering er ulovlig, og man kan da ikke avvise kunder på grunn av hudfarge, religion, klesplagg, seksuell legning eller fysiske eller psykiske handicap. 

Det jeg dog ikke forstår er Hodnes Facebook status hvor hun skriver; "Ønsker ikke ondskapen inn dørene der jeg kan bestemme".

Jeg kan forstå at noen kan se på hijab som undertrykkende på grunn av at de har lest seg til at de fleste som går med hijab blir presset/tvunget til det, men hvordan kan de se på hijaben som onsdapsfull?

Det er et plagg som mange kvinner slenger rundt halsen for å holde seg varme, noen dekker ørene med det når det er iskaldt på vinteren, mens andre igjen bruker det av religiøse grunner.

Å skjære alle under samme kam: 

Hvor lenge skal vanlige muslimer måtte tåle diskriminering og rasisme, og hvor lenge må de forsvare seg på grunn av ekstreme handlinger fra islamister?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Som muslim er jeg rimelig sliten av å måtta ta avstand, forklare og forsvare meg selv stadig vekk. Hijaben gjør meg ikke til en farlig person, og jeg ønsker ikke å bli dømt ut i fra denne heller. Det er hva som er bak hijaben som gjelder, tankegang, væremåte og det jeg ellers gjør som et medlem av dette samfunnet.

Tilbake til hijabsaken:

Hodne sier nå at hun ønsker å anke dommen. Jeg visste at det kom til å skje. Hadde hun villet legge dette bak seg, så hadde hun godtatt den første boten på kr. 8000,-, likevel ser jeg egentlig ikke grunnen til at hun ønsker å gå videre med dette, for dette er ingen viktig sak hun går videre med.

I rettssaken sa Hodne at hun ville opptrådt annerledes om situasjonen skjedde igjen, betyr ikke dette da at hun har forstått at hun har gjort noe galt og uakseptabelt?

Hva er det Hodne egentlig vil? At næringslivet skal kunne plukke ut sine kunder basert på hvem man liker og misliker? I så fall er vi på vei mot en skremmende farlig fremtid! O

m dette er noe Hodne og andre ønsker, vil de første til å opptre med denne metoden være de ekstreme muslimene som Hodne bruker all sin tid og alle sine krefter på. Hva blir da resultatet? Et samfunn hvor to grupper ikke ønsker å ha noe med hverandre å gjøre. En gruppe som stempler alle muslimene som terrorister og som ikke tillater muslimer å komme inn i deres butikker, salonger, restauranter og lignende, mens en annen gruppe nekter alle som ikke går med hijab eller har langt skjegg å komme inn i deres grønnsaksbutikker, cafeer, taxibiler og lignende.

Og hva fører dette til? Jo, enda en grunn ekstremistene kan bruke for å krige mot hverandre. En grunn til å oppdra barna til å "hate de andre som ikke er som oss". En grunn til å utvikle flere ekstreme og mindre integrerte individer. 

Et slikt Norge ønsker vi ikke! 

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Og ja, både jeg og alle andre vet at situasjonen som oppstod mellom Hodne og Bayan ikke er et tilfelle som skjer over alt hele tiden, men dette er en sak som er med på å vekke folk inn i realiteten igjen, og som viser hva vi er på vei mot dersom vi tier og aksepterer denne type handling.

La hijabister være nå! Slutt å diskutere vårt plagg inn og ut hver eneste uke! La oss selv få lov til å bestemme hvor mye hud og hår vi vil vise!

Slutt å true med hijabforbud hele tiden! Slutt å la oss bære byrden av å måtte unnskylde oss for alt ekstremistene gjør i resten av verden! Gi oss muligheten til å være oss selv, og til å integrere- og inkludere oss uten å frykte for å bli avvist!

La oss og hijaben leve! Live and let live.

Dette innlegget ble først publisert påHijabbloggen.

Les også:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg avDagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg avDagen.