NRK: Norsk Rikskringkasting NRK på Marienlyst. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

NRK-forvirring om friskolen

For øvrig takk til NRK for at de brukte begrepet «friskoler», i tråd med friskoleloven, og ikke begrepet privatskoler, da det siste også rommer skoler med kommersielle eiere.

NRK spredte 13. juni på TV og radio budskapet om at det er startet en felles kristen friskolebevegelse. Det skaper selvfølgelig forvirring, da det er 30 år siden en kristen friskolebevegele ble etablert gjennom Kristne Friskolers Forbund (KFF). Vi har i dag over 130 skoler og dermed nærmest hele «Kristen-Norge» som medlemmer.

«For første gang slår kristne menigheter og organisasjoner seg sammen for å åpne flere friskoler her i landet», startet reportasjen. Den hadde sitt utspring i at IMI-kirkens to skoler i Stavanger går sammen med Frikirken, Pinsebevegelsen og Normisjon om et tettere samarbeid for å starte felles skoler.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Som styreleder i KFF hilser jeg dette samarbeidet velkommen. Et slikt samarbeid kan gi en viktig x-faktor i friskolearbeidet, bidra til nye skoler der man ser behovet, samt heve den lokale kompetansen.

Avisen Dagen forteller 12. juni at «det er historisk nytt at tre store organisasjoner i Kristen-Norge nå går sammen for å drive skoler». Som administrasjonsleder ved Kristen Videregående Trøndelag (KVT) kan jeg fortelle at vi i år både bygger ut og feirer 40-årsjubileum med tre store og stolte eiere: Det norske Misjonsselskap, Normisjon og Norsk Luthersk Misjonssamband.

KFF sin medlemsmasse består av til sammen 75 grunnskoler i Norge (og én i utlandet), 35 videregående skoler, 3 fagskoler og 21 «kapittel 4-skoler» under voksenopplæringsloven, pluss 4 høyskoler som assosierte medlemmer. Og vi vokser.

Det nye initiativet fra Stavanger vil trolig bli en fin styrking av samarbeidet mellom kristne friskoleeiere som står hverandre nær og har voksende ambisjoner. Dette styrker også «KFF-familien», som er den største og bredeste friskoleorganisasjonen i Norge.

Vi bistår både med skoleetableringer, faglig oppfølging, kvalitetssikringsystemer og bevissthet rundt det å være en kristen friskole. Ikke minst er KFF landets største aktør i arbeidet for bedre og mer rettferdige politiske og økonomiske rammebetingelser for friskolene.

For øvrig takk til NRK for at de brukte begrepet «friskoler», i tråd med friskoleloven, og ikke begrepet privatskoler, da det siste også rommer skoler med kommersielle eiere.

Les også
Kristen friskole fikk ja etter heftig debatt
Les også
Friskoledrift
Les også
– Bedre å bygge barn enn å reparere voksne
Les også
Ap og KrF i konflikt om skuleplassar
Les også
Eksamens-tida blir festival