USA: «President Donald Trump en trofast tilhengerskare som fungerer som vern for han, og ser at det han gjør er godt både for Amerika og resten av verden», skriver Åge Pettersen. AP Photo/Evan Vucci)

Heksejakt mot Trump

Author picture

onsdag 1. august 2018

Samfunn

Fra et kristent ståsted er det mange ting jeg liker ved Trump, kanskje aller mest hans mot til å utfordre det politiske korrekte.

Det er skremmende å se den heksejakt som i disse dager føres mot Amerikas lovlig valgte president Donald Trump både i Europa og spesielt blant hans politiske motstandere i USA. Uten sammenligning forøvrig minner det om hvordan Jesus Kristus ble behandlet. Ham også prøvde de å fange i ord, ved å stille spørsmål som kunne felle han (Mark 12 v13), og han liksom Trump i disse dager, ble delvis sviktet av noen av sine egne i nødens stund.

Men akkurat som de skriftlærde slet med og få felt Jesus pga at folket likte det de så og hørte, har, Trump en trofast tilhengerskare som fungerer som vern for han, og ser at det han gjør er godt både for Amerika og resten av verden. Forsatt støtter de alle fleste evangeliske kristne også Donald Trump.

Ratingen på ca 80 prosent fra valget i 2016, har stort sett holdt seg. Hvorfor er det slik? Har de ikke sett hvor grusom denne mannen er, og at han er en fare for verdensfreden? Og hvordan kan en mann som Franklin Graham, sønn av legenden Billy Graham, som nylig talte Guds ord til bot og omvendelse i Oslo støtte ham, hvis han er en notorisk løgner, som visse media forteller? Og hva med visepresident Mike Pence, en dypt troende katolikk, og sterk forkjemper for det ufødte liv, hvordan kan han tjene en slik grusom og farlig president?

Kanskje har de sett noe annet, enn den fremstillingen som anti-Trump-medier både i USA og Norge prøver å innbille oss, så vi skal hate denne mannen enda mer, og håpe at han kanskje kan bli stilt for riksrett.

Fra et kristent ståsted er det mange ting jeg liker ved Trump, kanskje aller mest hans mot til å utfordre det politiske korrekte. Det er sånn jeg sjøl ønsker å være, en som står opp for det jeg tror på, selv om nær sagt alle andre sier noe annet. Det er utfordrende, men det er å ligne Jesus. Det er kanskje derfor så mange tross alt liker ham. Ca 40 prosent er det vel av amerikanerne som mener han gjør en god jobb. Han er uredd, og sier det han mener.

Men det er mange andre grunner til å like Trump ut fra et kristent ståsted, ikke minst hans forhold til abort. Hvis han lykkes med å få gjennom Brett Kavanaugh som ny høyesterettsdommer, kan han kanskje i hvert fall delvis få omgjort den amerikanske abortlovgivningen fra 1973, så det kan bli opp til hver delstat å bestemme sin lovgivning. Fantastisk, hvis det kunne skje, og tusenvis av små barn kan få se livet. Bare dette burde være grunn til at kristne støttet Trump. Jeg tenker med gru hvordan hvordan abortlovgivningen ville blitt ytterligere liberalisert hvis Hillary Clinton hadde blitt valgt.

Så har vi forholdet til homobevegelsen. Mens stort sett hele vesten hyller og glorifiserer homorettigheter, er det ikke et ord å høre om dette fra Trump. Mens Obama stadig på slutten av sin tid som president omtalte homorettighetene, har Trump en helt annen innstilling. Det virker som han ikke ønsker å promotere denne livsstilen, som slik strider med Bibelen. Befriende å legge merke til for oss som tror at ekteskapet bare er for mennesker av ulikt kjønn. Kanskje det er nettopp er dette, som er den viktigste grunn til at så mange liberale hater ham.