Registrer deg

Velkommen til DagensDebatt.no!

Et lunt møtested for den gode samtalen.

For å være med i praten må du først registrere deg med fullt navn. Vi har noen enkle ordens- og oppførsels-regler som du må godta. Så det er viktig at du leser nøye gjennom det vi skriver her.

DagensDebatt.no dukket for første gang opp på en dataskjerm nær deg i august 2015. Ganske nøyaktig 96 år etter at vi ga ut vår første papiravis, i 1919. Ja, avisen Dagen er Norges eldste kristne dagsavis.

Vi får stadig høre at debattstoffet er noe av det Dagens lesere setter mest pris på.

Dagen har tradisjon for stor bredde når det gjelder hvem som slipper til i papiravisen. Vi gir ikke forrang til dem som sympatiserer med avisens egne synspunkter. Tvert imot ønsker vi å prioritere skribenter med andre vurderinger enn dem vi selv forfekter, for eksempel på lederplass. Vi tror at sunn meningsbrytning er av det gode.

Her på DagensDebatt.no åpner vi opp for alle - og løfter frem den gode samtalen om aktuelle spørsmål. Hvor det er rom for å lytte til andre og erkjenne at jeg faktisk ikke har forstått alt. Hvor det er argumentene som blir løftet frem, mer enn fordommer og personkarakteristikker. Uten at vi på noen måte skal legge lokk på selve meningene.

Men noen regler må vi ha. Kort oppsummert lyder de slik:

1. DagensDebatt.no er åpen for alle. Alt som skrives på våre debattsider kan leses av alle. For å kunne kommentere artikler - og for å kunne starte nye debatter, må du må være registrert - og innlogget - på facebook.com

2. I tillegg må du registere deg som bruker av DagensDebatt.no

3. Alle må fremstå med sitt fulle navn. Vi tillater ikke anonyme brukere eller klengenavn (nick). Falske profiler vil bli utestengt.

4. Det er ikke tillatt å gi anonyme personer tilgang til DagensDebatt.no ved å klippe inn tekst i dine innlegg - eller linke til andre nettsider der folk fremstår som anonyme.

5. Når du leser et innlegg på DagensDebatt.no som du ønsker å kommentere eller svare på, trykker du «svar på innlegg».

6. Husk at dette er en samtale; en god samtale! Les og «lytt» nøye til hva andre skriver. Når du svarer, bør du løfte frem dine argumenter på en forståelig og høflig måte. Unngå bruk av fordommer og personkarakteristikker.

7. Vi tillater ikke bannskap, personangrep og hets på DagensDebatt.no.

8. Om du ønsker å starte en ny samtale om et tema som interesserer deg - eller du virkelig brenner for noe, trykker du «nytt debattinnlegg». Les nøye gjennom det du har skrevet FØR du publiserer det. Om du ønsker å kritisere noen i ditt innlegg, tenk gjerne at den du skriver om - eller til - sitter rett foran deg, ansikt til ansikt. Ville du ha sagt det du nå har skrevet, rett til personen foran deg?

9. Det er i DagensDebatt.no forbudt å skrive - eller linke til innhold som er i strid med norsk lov og som kan medføre straffeansvar. Dette kan for eksempel være tekst eller bilder som omfatter trusler, pornografisk materiale, rasisme eller ærekrenkelser.

10. Tekstreklame - eller linker til reklamesider - er ikke tillatt.

11. Du er personlig ansvarlig for innholdet i det du skriver på DagensDebatt.no.

12. Etter at du har publisert innlegget ditt har du mulighet til å redigere teksten i en tidsbegrenset periode. Deretter vil innlegget bli låst. Dersom redaksjonen i Dagen ønsker å fremme ditt innlegg og for eksempel legger til ekstra bilder eller lenker, vil det også bli sperret for videre redigering.

13. Avisen Dagen kan bruke sitater, deler av - eller hele innlegg - i våre andre kanaler, slik som i papiravisen.

14. Dersom du bryter Dagens enkle debattregler, vil du få en advarsel.

15. Våre moderatorer har to sanksjonsmuligheter: Vi kan redigere eller slette kommentaren din. Eller vi kan utestenge deg helt fra all debatt hos oss, ved gjentatte overtramp.

16. Avisen Dagen har redaktøransvar for DagensDebatt.no, etter reglene i Redaktørplakaten.

Hei ,

Du har nå registrert deg på DagensDebatt.no.

Klikk på denne lenken for å skrive ditt første innlegg

Hei ,

Du er allerede registrert som bruker i DagensDebatt.

Klikk på denne lenken for å skrive ditt første innlegg

Beklager,

noe gikk galt, vennligst prøv senere.

Har du forsøkt flere ganger, og dette fortsatt ikke fungerer, ta kontakt med oss på epost: nettredaksjonen@dagen.no