Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Når julen snikislamiseres

onsdag 8. november 2017

Lederartikkel

Hvorfor skal julen bare være en kristne høytid? spør de seg ved Stigeråsen skole i Skien. Kan vi ikke gjøre den litt islamsk også? 

Mens debattens som vanlig på denne tiden av året raser om julemarkeringen for norske skolebarn, har man ved nevnte skole kommet opp med en helt ny og revolusjonerende idé. Hvorfor ikke blande religionene? Da blir vel det hele mer politisk korrekt?

I skolens julespill skal det derfor i år fremføres to tekster fra Koranen ved siden av den klassiske kristne julefortellingen. To engler skal stå på scenen og fremføre tekster fra muslimenes hellige bok.

Den ene engelen skal si: «Allah skaper hva Han vil. Hvis Han forordner en ting, sier Han bare til det: Vær. Og det er.» Det aktuelle verset er hentet fra Koranens sure 3:47.

Det er mange som latterliggjør uttrykket snikislamisering. Etter vår mening er det ingen grunn til å gjøre det. For snikislamiseringen er høyst reell.

Og i denne saken har vi et godt eksempel på hvordan det foregår. Den islamske religionens innflytelse lures inn på nye områder. Og nå er det altså julemarkeringen som skal snikislamiseres ved denne skolen.

Etter vår mening er det et helt misforstått uttrykk for toleranse. Det er naivt å tro at man skaper mellommenneskelig forståelse gjennom religionsblanding og ved å tone ned sin egen kultur og tradisjon.   

Muslimene har sine egne høytider som de kan feire. Det har vi respekt for. Og vi har ingen interesse av å forsøke å kristeliggjøre deres ritualer.

De skal få markere sin id i fred. Og religionsfriheten her i det kristne Vesten sikrer at muslimene kan gjøre nettopp det i frihet, trygghet og fred - og til og med økonomisk støtte fra den norske stat. I motsetning til den usikkerheten og forfølgelsen som kristne i den muslimske delen av verden lever under. 

Alt dette er greit. Men vi vil altså ha oss frabedt islam og koranen i den kristne julefeiringen. Der har denne fremmede troen ingen plass. Muslimer tror ikke på julens budskap.

De tror ikke på Guds sønn som kom til vår jord for å bringe frelse. De tror ikke på inkarnasjonen, på at Gud ble menneske og tok sin bolig iblant oss. 

Enkeltes villighet til å utslette vår egen kultur ser ikke ut til å ha noen grenser.

------

Mer debatt:

«Besinn deg, Vebjørn Selbekk– Nå går du for langt, redaktør Vebjørn Selbekk! Det er ikke akseptabelt at du bruker et så sterkt ord som snikislamisering fordi Stigeråsen skole i Skien leser noen vers fra Koranen i et julespill, skriver tidligere Vårt Land-redaktør Helge Simonnes. Les innlegget hans her: http://alturl.com/7u5az