Hege Storhaug, her fotografert under en boksignering i fjor, er uønsket som foredragsholder ved arrangementer i regi av MIFF. Foto: Fredrik Varfjell, NTB Scanpix

Uklokt av MIFF

Israels venner trenger også Hege Storhaugs stemme.

Ingen Dagen-leser trenger å være i tvil om at organisasjonen Men Israel For Fred (MIFF) har en høy stjerne hos oss. Under Conrad Myrlands dyktige ledelse har MIFF økt sin medlemsmasse fra noen få tusen til over 10.000 medlemmer.

Organisasjonen - og den saken den kjemper for - har blitt synlig i norsk offentlighet på en helt annen måte enn tidligere. Det bør alle israelvenner glede seg over.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Som Dagen behørig har omtalt tidligere fungerer MIFF nå i stadig sterkere grad også som en inspirasjonskilde for andre europeiske israelorganisasjoner. Norge er faktisk en stormakt når det gjelder pro-israelsk foreningsliv og det gir oss et ansvar for dele vår kompetanse også utenfor landets grenser. Vi er glade for at MIFF tar dette ansvaret.

Vi har også stor sans for MIFFs partipolitisk uavhengige og ikke-religiøse profil. Folk har forskjellige grunner for å engasjere seg for Israels sak. Det kan dreie seg om en kristen overbevisning, solidaritetsgrunner eller politiske begrunnelser.

Men det gode og unike med MIFF er at denne organisasjonen kan favne alle israelvenner. Her kreves ingen spesiell trosbekjennelse eller noe bestemt politisk syn. Det holder at man har et ønske om at Israels syn og Israels sak skal få et større gjennomslag i norsk offentlighet.

Vi skriver dette nettopp fordi det er viktig for oss å understreke vårt grunnleggende positive syn på MIFF og det arbeidet de gjør. Også når vi har kritiske bemerkninger til veivalg som organisasjonen tar. Vi fremmer vår kritikk ut fra ut fra et oppriktig engasjement for den felles saken vi kjemper for.

For vi tror nemlig ikke at de kontroversene som er skapt av MIFFs hovedstyre den siste tiden tjener verken organisasjonen eller det norsk israelvennskap. For oss virker det som MIFF-ledelsen har vært i overkant hard i klypa overfor lokallaget i Trondheim. Å avsette et helt lokallagsstyre er drastisk. Var det virkelig nødvendig?

I samband med saken i Trondheim har det også blitt kjent at hovedstyret i MIFF anser visse personer som «uegnet» som foredragsholdere på deres arrangementer. I korrespondanse med det nå avsatte lokallagsstyret har MIFF-ledelsen navngitt fire slike personer. Den mest kjente av dem er den profilerte islamkritikeren Hege Storhaug.

Denne avgjørelsen har vi svært vanskelig for å forstå. Spesielt fordi en kunnskap om radikal islam er helt grunnleggende for å kunne tolke trusselbildet mot Israel.

Den voldelige islamismen representerer i dag den største utfordringen som den jødiske staten står overfor. Det gjelder innenfor landets grenser i form av den islamistisk inspirerte terrorismen som stadig rammer uskyldige israelere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Men også i det større geopolitiske bildet er fundamentalistisk islam en eksistensiell trussel mot Israel. Den jødiske staten er omgitt av fiender på alle kanter. Hizbollah, Den islamske stat, ayatolla-regimet i Iran og Hamas har to ting til felles. De er islamister. Og de drømmer om å utslette Israel og kaste alle jøder på havet.

Den islamistiske terrortrusselen henger over oss alle. Men Israel er den enkeltnasjonen som kontinuerlig bærer den tyngste byrden i vår felles kamp mot denne undertrykkende og livsfarlige ideologien.

Hege Storhaug har i en årrekke vært er en av de modigste norske stemmene mot islamisme. Og de som har lest hennes bestselger « Islam - den ellevte landeplage» vet hvilken sentral plass det jødiske folk har i den boken. Vi mener at MIFF gjør seg selv og alle norske israelvenner en bjørnetjeneste ved å erklære henne som uegnet. Israels venner trenger også Hege Storhaugs stemme.

Til slutt: Det koker rundt denne saken i kommentarfeltene på våre ulike digitale plattformer. En rekke personer skriver at de vil melde seg ut av MIFF på grunn av det standpunktet organisasjonen har tatt.

La oss si veldig klart at vi fraråder utmeldinger av MIFF. Det er bare palestinaaktivister og israelkritikere som har noe å tjene på et synkende medlemstall og et svekket MIFF.

Samtidig oppfordrer vi sterkt MIFFs ledelse til å snu i dette spørsmålet. Det er det som kjent ingen skam å gjøre.

Les også
Ekskluderte MIFF-medlemmer starter ny organisasjon
Les også
Midtøsten-konflikt i Trondheim
Les også
MIFF nekter for svartelisting
Les også
Storhaug svartelistet av Israel-venner
Les også
Beklager intern konflikt i MIFF