VIDEO: Det er nyhetsnettstedet Memri.org som har oversatt og delt videoen. Memri er et uavhengig institutt som gjør research, analyserer og oversetter råmateriale, blant annet innenfor områder som terrorisme og ideologiske trender i Midtøsten. Foto: Skjermdump Memri.org

Den muslimske antisemittismen

tirsdag 12. desember 2017

Lederartikkel

Førjulsbudskapet fra Malmö handler ikke om fred på jorden, men om død over jødene.

Det kunne se ut som en samling av aktivister i Ramallah eller på Gazastripen. Det var bare en feil. Plassen der demonstrasjonen ble holdt, var ikke omgitt av palmetrær og eksotiske basarer.

Nei, de taktfaste arabiske ropene lød fra et torg omkranset av vinternakne løvtrær dekorert med masseprodusert julepynt og med lokale Konsum- og ICA-butikker i bakgrunnen. Et typisk svensk forstadsmiljø i desember, med andre ord.

Til tross for tidspunktet og omgivelsene var det ingen førjulsstemning å spore på Möllevångstorget i Malmö sist fredag ettermiddag. Budskapet handlet ikke om fred på jorden. Men om død over jødene.

Hamas-ledelsen i Midtøsten hadde utpekt fredagen som en vredens dag over hele verden etter Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad.

Og sinte, det var de, demonstrantene på det svenske torget. Men ikke først og fremst på Trump. Han ble ikke nevnt i slagordene. For det er jødene som er fienden.

«Sikt og skyt jødene. Kast stein og skyt kuler. Brenn, brenn, brenn», skrålte den opphissede menneskemassen, mens de varierte med rop om at Allah er stor og at Muhammeds hær er på vei tilbake for å massakrere jøder.

Hvis det er noen som lurer på hvordan svenske tilstander ser ut, så bør de absolutt se videoen fra demonstrasjonen i Malmö på fredag.

Du kan se videoen her:

Når man med egne øyne får se en slik ekstremisme og et slikt hat er det ikke vanskelig å forstå hvorfor Sverige har blitt rammet av flere angrep mot jødiske mål de siste dagene.

Demonstrantene på Möllevångstorget mener faktisk alvor. Ropene om vold mot jødisk liv og eiendom er ikke bare tomme ord. De jødiske menighetene i Göteborg og Malmö har begge opplevd å få kastet brannbomber mot sine bygninger.

Så er det heller ingen tilfeldighet at Sverige, et av de landene med størst muslimsk innvandringen i Europa, også er blant de nasjonene som opplever de alvorligste problemene med antisemittisme. Dessverre hører disse to tingene i stor grad sammen.

For i mange muslimske land er jødehat noe barna nærmest «får inn med morsmelken». Det var faktisk akkurat dette uttrykket Stortingets visepresident Abid Raja brukte da han fortalte om sin egen oppvekst med pakistanske foreldre, en oppvekst som var preget av innprentet hat blant annet mot jøder.

Den antisemittismen som muslimer har med seg hjemmefra forsvinner ikke automatisk ved kryssing av landegrenser. Nei, tankegodset lever videre i det nye hjemlandet. Her hos oss. I Norge.

HL-senterets rapport, som ble lagt frem i forrige uke, viser at antisemittiske tanker og fordommer er langt mer utbredt blant norske muslimer enn i befolkningen for øvrig.

Det var viktig å få det dokumentert, men for oss var det langt fra noen overraskelse. Norges største moské Cen­tral Jamaat-e Ahl-e Sunnat i Oslo ledes jo av en imam som tror at jødene styrer norske medier.

Vi har med andre ord en formidabel oppgave foran oss hvis vi skal klare å hindre svenske tilstander som de i Malmö, her i Norge. Det er en vanskelig jobb, men den må gjøres.

-----