BIDRAGSYTER: Norge gir ca 600 millioner kroner årlig til de palestinske selvstyremyndighetene. Her utenriksminister Børge Brende i møte med palestinernes leder Mahmoud Abbas i 2013.  Foto: Majdi Mohammed / TT / NTB Scanpix

Når skattepenger finansierer terrorlønn

onsdag 3. mai 2017

Lederartikkel

Hva hadde skjedd dersom en regjering hadde betalt lønn til terroristene som gikk berserk i Storbritannia, Frankrike eller Sverige?

De siste årene har også Europa fått smake den islamistiske terroren, slik Israel har gjort i flere tiår. London, Paris og Stockholm har opplevd de samme religiøst inspirerte massemyrderiene som Tel Aviv, Jerusalem og Netanya. Uskyldige mennesker massakreres i islams navn akkompagnert av høylydte lovprisninger av den muslimske guddommen.

La oss gjøre følgende tankeeksperiment:

Hva hadde skjedd dersom en regjering eller andre ansvarlige myndigheter hadde utbetalt lønn til terroristene som gikk berserk i Storbritannia, Frankrike eller Sverige? Et fast månedlig bidrag som takk for terrorinnsatsen.

Det ville selvfølgelig blitt et ramaskrik. En slik regjering ville blitt frosset ut av det internasjonale fellesskapet. Sannsynligvis kunne det også blitt snakk om sanksjoner. Det som i hvert fall er fullstendig klart, er at den regjeringen helt sikkert ikke ville mottatt økonomisk støtte fra verdenssamfunnet før denne typen støtte til terrorvirksomhet hadde opphørt.

Helt sikkert, men bare dersom terroren hadde skjedd i andre land enn Israel. For når det gjelder terror begått i Israel lever verdenssamfunnet - og Norge - tydeligvis godt med at et myndighetsorgan betaler lønn til terrorister. Til alt overmål drysser det internasjonale samfunnet penger over disse myndighetene til tross for terrorstøtten.

Vi snakker selvfølgelig om de palestinske selvstyremyndighetene som år etter år ufortrødent fortsetter sin praksis med å utbetale en månedslønn tilsvarende 10.000 norske kroner til de som utfører terroraksjoner i Israel. Sistemann på denne eksklusive lønningslisten er Jamil Tamimi, den 57-årige palestineren som på Langfredag knivdrepte en kvinnelig britisk utvekslingsstudent ombord på bybanen i Jerusalem. Nå er han tiltalt etter israelsk terrorlovgivning, og dermed kvalifiserer han for de palestinske selvstyremyndighetenes sjenerøse lønnsløfte.

KrFs stortingsrepresentanter Hans Olav Syversen og Hans Fredrik Grøvan tar opp denne vanvittige palestinske terrorstøtten i et innlegg her i Dagen:

Palestinsk lønn til terrorister må opphøre  

De minnet om at Norge årlig støtter de samme palestinske selvstyremyndighetene med 600 millioner kroner over bistandsbudsjettet. Det er prisverdig at KrF tar opp denne saken. Men vi synes at de er alt for forsiktige. Syversen og Grøvan skriver at dersom de ikke slutter med å utbetale terrorlønn, «så må man vurdere om norsk bistand til de palestinske myndighetene kan fortsette i samme omfang som før».

I samme omfang som før? Vi, for vår del, kan ikke fatte hvorfor en eneste norsk krone skal gå til palestinernes terrorinfiserte lederskap. For selvfølgelig bidrar også våre penger til å opprettholde terrorlønnen. De palestinske selvstyremyndighetene har nemlig få, om noen «normale» inntekter. Pengene som flyter gjennom dette korrupte systemet har kommet i form av milde gaver fra blåøyde donorer, som oss norske skattebetalere.

Utenriksminister Børge Brende ville aldri drømme om å gi penger til organisasjoner som belønner terror i Europa. Hvorfor gjør han det da til noen som betaler for terrorangrep i Israel?

Les også: