Guds rike i Groruddalen

Antakelig sier dette også noe om en vektlegging sentralt i NLM av å etablere strategiske nye fellesskap her i landet.

Der mennesker er, må også misjonen være. Et av de mest spennende stedene for misjon i Norge, er Groruddalen nordøst i Oslo.

Statistisk Sentralbyrå skriver at vi her finner større variasjon i innvandreres nasjonale bakgrunn enn noe annet sted i hovedstaden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Et av de mange interessante utviklingstrekkene som følger av innvandringen til Norge de siste tiårene, er at mennesker med mange slags bakgrunner har kommet hit. Mennesker vi tidligere måtte reise langt for å kunne nå med evangeliet bor nå like i nærheten av oss. Det gir mange muligheter.

Samtidig kan mange også kjenne seg urolige i møte med fremmede, og vegre seg for å oppsøke mennesker fra andre kulturer. Men misjonen har alltid måttet krysse grenser. Derfor er det særlig gledelig å lese om de ni familiene som nå starter menighet i Groruddalen, i regi avMisjonssambandet.

Gjennom faste bønnesamlinger har de i et år allerede forberedt oppstarten, og de vil også i fortsettelsen samarbeide nært med Misjonssalen som en modermenighet.

En av lederne, Mariann Jøssang Frøysa, sier til Utsyn at de har blitt glade i området etter å ha bodd der noen år. I gårsdagens avis kunne vi lese mer om visjonen som ligger bak oppstarten av arbeidet nettopp i Groruddalen.

Det er neppe det letteste strøket å starte menighet her i landet. Men fellesskapskonsulent Jarleif Gaustad i NLM erkjenner at det trengs mer lokale fellesskap for å nå ut også til denne delen av hovedstaden.

Det er også verdt å merke seg at oppstarten er en del av det såkalte M4-opplegget for menighetsplanting. Dagen omtalte dette senest 12. august.

Oppstartgrupper i en hel rekke europeiske land har hatt nytte av bøkene som er ment å skulle gi veiledning til oppstart av nye menigheter. M4 er utviklet i regi av menighetsplantingsnettverket Dawn, og NLM har i flere år vært en av de mest sentrale aktørene når det gjelder å benytte seg av ressursene derfra.

Innvandringen til Norge har skapt en ny situasjon for misjon her i landet. Det er positivt at flere derfor satser på å etablere virksomhet særlig i områder hvor det finnes mange mennesker med internasjonal bakgrunn.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

For øvrig er det ogsåverdt å merke seg den sterke organisasjonstilhørigheten hos de fem som var avbildet i forbindelse med saken i gårsdagens avis - og som også er avbildet øverst på denne siden.

Robert Lilleåsen er stipendiat og høgskolelektor ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole.

Hilde-Karin Steinshamn Mauky er rådgiver for bistandsarbeidet i NLM Utland.

Håvard Måseide er nestleder i NLMs hovedstyre.

Mariann Jøssang Frøysa jobber som lærer, og er gift med NLMs økonomileder Øystein Frøysa.

Marianne Kirkholm jobber som administrasjonskonsulent i NLM.

Så en skulle tro at initiativtakerne i hvert fall har tilstrekkelig kjennskap til organisasjonen de planter i regi av, og at de kan regne med støtte derfra.

Antakelig sier dette også noe om en vektlegging sentralt i NLM av å etablere strategiske nye fellesskap her i landet.