Foreldres motstand mot bibelskoler

Å snakke ned verdien av å gå på bibelskole, representerer en selvsekularisering av den kristne familien.

Enkelte ganger blir man både overrasket og skuffet når nye fenomener i kristenheten avdekkes. Det var slike følelser som dominerte da vi leste Dagen-oppslaget på tirsdag om foreldre som ber barna sine droppebibelskole.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vi kan ha en viss forståelse når det dreier seg om foreldre som ikke selv deler troen. Det er vel litt for mye forlangt å kreve at de skal bli overbegeistret når sønnen eller datteren kommer hjem og sier at de vil bruke et år på bibelstudier.

Men at det også blant aktive kristne mødre og fedre skulle finnes en ganske utbredt skepsis mot verdien av å gå på bibelskole, det overrasker oss faktisk ganske så mye. Og det skuffer oss desto mer.

Vi synes det er smått utrolig å lese om kristne foreldre som faktisk advarer barna sine mot å ta et bibelskoleår og begrunner det med at det kan forsinke den unges utdanningsløp.

For kristne foreldre bør jo noe av det høyeste ønsket vi har for barna våre, nettopp være at de skal bli bevart i en sunn og levende kristen tro. Og da bør man selvfølgelig støtte dem dersom de vil sette av et år til å studere Guds ord.

Mange i dagens foreldregenerasjon er bekymret for sekulariseringen av samfunnet og hvilke konsekvenser det får for barn og unge. Men man kan ikke klage over sekulariseringen hvis man selv bidrar til å sekularisere sin egen familie. Å snakke ned verdien av å gå på bibelskole, representerer etter vår mening en slik selvsekularisering av den kristne familien.

Og særlig sterkt reagerer vi på begrunnelsen om at bibelskoleåret forsinker studieløpet. Som foreldre må vi passe oss vel for å ikke overføre det karrierejaget, den rastløsheten og den hvileløse materialismen som altfor ofte preget vår generasjon, videre til barna våre.

Utdanning har alltid vært svært viktig. Og det blir bare enda viktigere i et stadig mer komplekst og kompetansekrevende arbeidsliv. Men likevel, bare «ett er nødvendig», minner Jesus oss om i Lukas kapittel 10. Det er å ta tid til å sette seg ned ved vår Frelsers føtter og lytte til Hans ord.

Den som velger å gå på bibelskole, gjør nettopp det. Da setter man av et år til å billedlig talt ta plass ved Mesterens føtter og lytte til det han har å si til oss gjennom sitt evige ord. I en slik atmosfære preget av bønn og Bibel blir det også lettere å finne ut av den planen Gud har med det dyrebare livet vi har fått i gave av Ham.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vi kan ikke tenke oss noen bedre måte å starte voksenlivet på enn nettopp dette. Et bibelskoleår kan fort vise seg å bli en av livets viktigste investeringer. Med et solid grunnlag i Guds ord legger man en grunnvoll som man trygt kan bygge sin tilværelse videre på.

Det blir tidsnok tid for utdanning, yrkesvalg, karriere, familie, hus, bil og hjem. Guds ord oppfordrer oss til å ikke bekymre oss for det materielle, for «den Far dere har i himmelen, vet jo at dere trenger alt dette» (Matt 6:32). Og i neste vers får den som søker Guds rike og hans rettferdighet først, i tillegg løftet om å «få alt dette andre i tillegg».

Se også:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg avDagen.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg avDagen.