Undertrykkelse av kristne

Der finnes nok eksempler på forskjellsbehandling i Israel, basert på sikkerhetsmessige årsaker. Men forskjellsbehandling basert på rase eller religion er mye mer utbredt i andre land.

I våre dager blir apartheidbegrepet brukt ene og alene mot staten Israel. Der finnes nok eksempler på forskjellsbehandling i Israel, basert på sikkerhetsmessige årsaker. Men forskjellsbehandling basert på rase eller religion er mye mer utbredt i andre land.

I vårt eget land og en del andre land er der en rase som er uønsket, noe som gjør at individer av denne rasen nesten ikke fødes lenger. Denne menneskerasen har et ekstra kromosom, noe som gjør at de klart skiller seg ut fra andre mennesker.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De har en del funksjonelle begrensninger, noe som gjør at de som er gravide med denne typen mennesker blir anbefalt å abortere. Man jakter effektivt etter avkom av denne typen, for å eliminere dem ved å unngå at de fødes. I tidligere tider ble de kalt for mongoloide, men i våre dager har de fått betegnelsen Downs.

Ute i den store verden, særlig i muslimske land, blir mange kristne diskriminert. I Egypt er mange kristne koptere henvist til å jobbe på bossfyllinger for å tjene til det daglige brød. Såvidt jeg har forstått er kopterne opprinnelige egyptere som har blitt en underklasse i sitt eget land. Kristne kirker blir angrepet og menighetsmedlemmer drept av militante muslimer. Selv om det store flertallet er moderate muslimer, er det allikevel de ekstreme som ser ut til å sette dagsorden med sine attentater.

I Pakistan sitter en ung mor i fengsel på åttende året, dømt til døden fordi hun er beskyldt for blasfemi. Årsaken er, ifølge en hjelpeorganisasjon, at hun tok til motmæle etter at hun ble beskyldt for å ha forurenset drikkevannskilden hun hadde drukket av, kun fordi hun er kristen. Anklagen om blasfemi innebærer at hun skal ha fornærmet islam eller profeten Muhammed. Men det virker usannsynlig at noen kristne i muslimske land ville finne på å fornærme majoritetsreligionen, særlig når man vet hvor ærekjære muslimer er.

Selv om det er forståelig at noen vil ha lover mot blasfemi, så bør vel slike lover skille mellom å fornærme en nabo og det å fornærme islam eller Muhammed. Mange mener at disse lovene blir misbrukt, særlig mot kristne. Dette har ført til at to pakistanske politikere, guvernør Salman Taseer og minoritetsminister Shabbaz Batti har forsøkt å oppheve blasfemilovene, men begge har blitt drept på grunn av sine initiativ.

Hva er det som gjør at nesten ingen interesserer seg for disse problemene, men at man er mest opptatt av sjikanering av staten Israel, det eneste landet i Midtøsten hvor mennesker av ulike religioner kan praktisere trygt?