Dagen har fulgt normal presseetikk

Vi vil på det sterkeste avvise Gravdals påstand om at våre journalistiske metoder er uredelige.

Det er selvfølgelig ubehagelig å få et så sterkt kritisk søkelys rettet mot seg som detSannhetens Ord Bibelsenter nå gjør i våre spalter. Vi har derfor forståelse for den frustrasjonen som menighetens pastorRune Gravdal gir uttrykk for i innlegget han hadde på trykk i Dagen i går.

En menighetskonflikt med påfølgende brutte familiebånd og alvorlige påstander om maktmisbruk er en krevende sak på så mange plan, også det journalistiske.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Men en avis som Dagen ville ikke ha gjort jobben sin dersom vi hadde skygget unna dette stoffet fordi det er ubehagelig.

Samtidig påhviler det oss et ansvar for å la begge parter komme til orde med sitt syn. Og det har vi da også gjort. Vi vil på det sterkeste avvise Gravdals påstand om at våre journalistiske metoder er uredelige. Det er tvert imot av største viktighet for oss at menighetens og dens lederskap bidrar med sin versjon. Dagen har fulgt normal presseetikk i arbeidet med artiklene om Sannhetens Ord.

Menigheten ble kontaktet et døgn før planlagt publisering, og en fyldig kommentar fra lederskapet var med som samtidig imøtegåelse i samme avis som den første artikkelen stod.

Det er heller ikke slik at våre innledende spørsmål er den eneste henvendelsen fra oss. Menigheten er kontaktet med tilbud om imøtegåelse av hver artikkel vi har publisert som omhandler dem. De impliserte menighetsmedlemmene er også kontaktet og gir sin versjon i Dagen.

I tillegg publiserte vi Rune Gravdals artikkel. Og våre spalter på nett og papir står hele tiden åpne for innlegg fra Sannhetens Ord og menighetens støttespillere.

Fra første stund har vi også tilbudt oss å møte lederskapet i Sannhetens Ord ansikt til ansikt. Vi håper det skal la seg gjøre i nærmeste fremtid.