Framtiden for global misjon

Visste du at USA også er det landet som mottar flest misjonærer? Landet som trykker «In God we trust» på pengesedlene har i dag rundt 32.400 misjonærer som vil fortelle innbyggerne om Jesus.

Det er valgkamp i USA, og de fleste har vel fått med seg at såkalt «konservative kristne» er en viktig velgergruppe. De kristne stemmene i landet er mange, og ofte sterke.

Men visste du at USA også er det landet som mottar flest misjonærer? Landet som trykker «In God we trust» på pengesedlene har i dag rundt 32.400 misjonærer som vil fortelle innbyggerne om Jesus.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Statistikk fra Global Network of Mission Structures viser at bare ni prosent av verdens kristne misjonærer arbeider der hvor få eller ingen kjenner Jesus og innholdet i den kristne tro. Det er mange gode grunner til at situasjonen er slik.

Fordelingen av kristne misjonærer er likevel tankevekkende og utfordrende sett i lys av misjonsbefalingen. Jesus har befalt sine etterfølgere å gjøre alle folkeslag til disipler – også de folkeslagene som lever med restriksjoner på tro-, tanke- og ytringsfrihet. Også de som lever i strøk med mangel på strøm og vann, helsevesen og vestlige bekvemmeligheter.

Jeg var nylig på en internasjonal misjonskonferanse påFjellhaug Internasjonale Høgskole, i regi avNorsk Luthersk Misjonssamband. Tema var The Future of Global Mission (framtiden for global misjon). Sammen med god undervisning fikk vi altså se statistikk som viser at i de landene der det er flest kristne, er det også flest misjonærer. Hvordan utfordrer dette oss som kristne forbedere, givere, misjonsledere og utsendinger?

Det er enkelt å dyrke jord som allerede er opparbeidet. Å gjøre nye områder til dyrkbar mark derimot, er mer krevende. Skog må hogges ned. Røtter trekkes opp. Stein må fjernes og jorda vendes. Å bryte nytt land krever besluttsomhet og tålmodighet.

Mange av verdens drøyt 6.600 unådde folkegrupper bor i områder som i åndelig forstand kan sammenlignes med tette skoger. Høye trær og tett kratt av torner og tistler hindrer lyset fra å bryte gjennom. Rent menneskelig sett er utfordringene til tider overveldende. Samtidig vet vi at ingenting er umulig for Gud!

Jeg gleder meg over at125-årsjubilanten NLM ønsker å styrke innsatsen blant de minst nådde folkegruppene. Jeg er også stolt og glad over å være med iNorea Mediemisjon – en spesialenhet for vanskelige misjonsoppdrag. Gjennom medier som radio, TV og internett er Norea en forlenget arm for NLM og andre misjonsorganisasjoner. Vi bringer daglig evangeliet inn i områder stengt for tradisjonell misjon. Jeg tror likevel at vi kan gjøre mye mer for nå de minst nådde.

Jeg håper at vi i tiden som kommer blir enda mer radikale i arbeidet med å bryte nytt land for Jesus.