Omvendelse fra eller til monogami?

Jeg er villig til å omvende meg fra monogami. Vil kristne som lever sammen med andre enn sine første ektefeller omvende seg til monogami?

Gud er ikke et menneske, så han skulle lyve. Guds ord er ikke ja og nei. Guds ord står fast i himmelen til enhver tid. Jesus Kristus er den samme i går, i dag, til evig tid. Dette er bibelsitater som enhver med bibeltilgang kan sjekke. Jeg mener at Gud ikke er uenig med seg selv. Har Gud sagt noe, så står han for det. Det som står i Guds ord, finnes der fordi Gud bestemte det. Bibelen sier at Gud våker over sitt Ord for å fullbyrde det (Jer 1,12).

Jeg vil gjerne påpeke at Gud ikke har to forskjellige syn på ekteskapet. Mennesker har det.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det ene synet sier at Gud kun har skapt ekteskapet for en mann og en kvinne som aldri har vært gift før, og at disse er bundet til hverandre, så lenge de begge er i live. Dette kalles monogami. Det andre synet sier ... alt annet. Der er det okay med en, to, tre ektefeller av annet eller samme kjønn, samboerskap, ekteskap med trær, broer, og så videre. Med andre ord, en total utglidning hvor standarden senkes eller tilpasses samfunnet man lever i.

Jeg står for det førstnevnte synet. Både i mitt eget liv og i bøker jeg skriver om temaet.

Veldig mange kristne i Norge, inkludert ledere, står for det andre synet. Ikke eksplisitt, men i praksis. For om man mener at ett syn er galt, så mener man at det motsatte er tilfellet.

Noen kristne ledere ser for eksempel gjennom fingrene med at lederne deres ikke er gift, men lever som samboere eller er gjengifte. Andre tør bare ikke å forkynne det Bibelen sier av frykt for å skremme bort medlemmer eller av frykt for dramatisk inntektssvikt.

Om ett syn er riktig må det andre synet være feil. Begge to kan ikke være riktige. De er jo diametrale motsetninger. Om Gud ikke endrer mening, så står han for det samme gjennom alle år. Da har det ingen betydning hvor lenge det er siden Bibelen ble skrevet.

Får man påpekt at man tar feil, har man befaling fra Herren om å omvende seg fra sine feiltakelser og gjøre det motsatte. Det er jo tross alt en veldig viktig del av kristendommen: Å omvende seg fra sine synder og gjøre det som er rett. Dette gjelder begge syn.

Om Gud skulle overbevise meg om at mitt syn er feil, så er jeg villig til å endre min livsstil og finne meg en, to eller tre supersøte damer til å dele mitt liv sammen med. Og om jeg ikke er fornøyd, så skifter jeg dem ut med nyere, spenstigere modeller og tar for meg av alt det andre som kommer i min vei. Blondiner, brunetter, rødhårete. Norske, brasilianske, israelske, arabiske, og så videre. Bare kom med dem!

Om Gud skulle overbevise de andre om at deres syn er feil, er de villige til å omvende seg og endre sine liv? Og holde seg til sin første ektefelle? Og selv om vedkommende ektefelle ikke er til stede i ens liv, er de da villige til å holde seg avholdende resten av livet eller forlike seg med sin første ektefelle?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tillat meg å avslutte med et par vers fra Guds ord, som skiller mellom kjødelighet og åndelighet. Hvilke av disse syn tror du er ifølge Guds plan?

Gal 5,19: Kjøttets gjerninger er åpenbare. De er: ekteskapsbrudd, hor, urenhet, skamløs utukt …

Gal 5, 22–23: Men Åndens frukt er kjærlighet, glede, fred, tålmodighet, vennlighet, godhet, trofasthet, saktmodighet, selvtukt …