Fra 1891 til 2016, med blikket framover

Vi har mye å lære av dem som har hatt sin tjeneste i bevegelsen vår i alle disse årene, og vi har grunn til å være takknemlig til Gud. Vi tror at han har ledet og gitt frukt.

Det hele startet i pinsen 1891. Kinamisjonsforbundet ble dannet, og høsten samme år ble de første misjonærene innviet og sendt ut. Det var rapporter fra Kina som var bakgrunnen for at forbundet ble dannet.

Tusenvis av kinesere døde hvert år uten å kjenne Jesus, og uten å ha hatt muligheten til å få budskapet om Frelseren forkynt for seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De hadde stort mot og store visjoner, de som startet i det små for 125 år siden. Med en sterk overbevisning om at de var kallet av Gud, trosset de motstand og farer.

Arbeidet i Kina var hardt og resultatene beskjedne. Etter nesten 60 år, måtte Kinamisjonsforbundets misjonærer, i likhet med alle andre vestlige personer, ut av Kina.

Mange tiår senere fikk vi vite at evangeliet hadde hatt stor fremgang, og millioner av mennesker i Kina hadde kommet til tro. Det er svært inspirerende å forsøke å leve seg inn i historien når vi nå feirer 125 år.

Vi har mye å lære av dem som har hatt sin tjeneste i bevegelsen vår i alle disse årene, og vi har grunn til å være takknemlig til Gud. Vi tror at han har ledet og gitt frukt.

Etter at Kina ble stengt, endret Kinamisjonsforbundet navn og ble til Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM). Fortsatt med store visjoner og godt pågangsmot har vi sendt ut misjonærer til mange ulike land og folkegrupper.

Etter hvert ble begrepet «unådde folkegrupper» lansert. Det er disse gruppene som har utgjort et spesielt kall for NLM. De som, i likhet med kineserne på slutten av 1800-tallet, ikke har hatt muligheten til å høre evangeliet forkynt.

Arbeidet i Norge har hele tiden vært avgjørende for NLM. Mennesker her hjemme må også få høre evangeliet på en klar og frigjørende måte. I tillegg er det helt avgjørende at det er noen som er villige til å være med i forbønnstjenesten og ofre tid og penger for å sende misjonærer.

Svært mye har endret seg i verden på 125 år. Store politiske omveltninger i verden har preget arbeidet vårt. Den teknologiske utviklingen har vært formidabel, og har gitt oss nye muligheter for kommunikasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Framveksten av store, livskraftige kirker i sør gjør at vår rolle som misjonsorganisasjon endrer seg, og mulighetene til å nå ut til flere folkegrupper øker. Vi i NLM vil gjerne være en dynamisk bevegelse som griper mulighetene som byr seg, og endrer oss slik at vi hele tiden kan være mest mulig effektive i formidlingen av evangeliet.

I jubileumsåret ønsker vi å sette pris på, og lære av historien vår. Vi ønsker også å rette blikket framover slik at nye generasjoner kan få bli med på å prege organisasjonen vår med mot og visjoner. «Jesus Kristus er i går og i dag den samme, ja til evig tid!» (Hebr 13,8)

På nettsiden vår verdenforkristus.no kan du se 125 vitnesbyrd fra ulike personer med tilknytning til NLM som vitner om det.

Les også
Uttalelse om lederskap
Les også
Ordet og vitnemålet
Les også
Mer effektiv bistand
Les også
Guds underfulle misjon
Les også
Vi tror på mennesker