Evangeliet til ikke-kristne

Jeg lengter etter vekkelsesmøter der evangeliet blir forkynt og mennesker kommer til tro.

Det var forfriskende og befriende å følge evangelistWill Grahams Norgesturné i juni. Fem steder ble besøkt, og hovedhensikten var å presentere evangeliet til ikke-kristne.

Rapportene fra alle stedene var gode: Mennesker søkte frelse, og oppslutningen om møtene var god.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Selv var jeg tilstede på møtet i Haugesund. Det var en fredag kveld i juni. Under «normale» tilstander skulle det vært umulig å samle sprengfullPinsemenigheten Tabernaklet i juni en fredag kveld. Men menighetslokalet var sprengfullt.

Hovedsal, galleri og ganger var fullsatt av mennesker. Det var et vakkert syn. I forkant hadde de kristne bedt for møtet, og mange hadde med seg en ufrelst venn.

Selv er det lenge siden jeg har vært på et møte med et slikt tydelig fokus på å presentere evangeliet. Vi kristne var ikke i sentrum, men dem som ennå ikke var kommet til tro.

Hvorfor var det så befriende og forfriskende å være på møtet? Jo, fordi vi ble med om det som skal være menighetens DNA, nemlig å fokusere på de ufrelste.

Og når talen gikk over i alterkallet og det strømmet fram rundt 100 mennesker, derav 25 som søkte frelse, ble dette en gripende kveld og et høydepunkt jeg vil leve lenge på!

Hvorfor er vi så sulteforet på rene evangeliske møter? Det er vi kristne som så ofte er i fokus – eller våre spesialiteter – på våre møter. Derfor var det så godt å oppleve at møtet ikke først og fremst gjaldt meg, men de ikke-kristne! Det gjorde godt!

Jeg vet at mange menigheter driver et godt arbeid og hvor en har kontakt med ikke-kristne. Noen blir også vunnet gjennom menighetens langsiktige og målrettede virke. Det er naturligvis flott.

Men jeg lengter etter vekkelsesmøter der evangeliet blir forkynt og mennesker kommer til tro. Jeg snakket med flere når møtet var slutt i Tabernaklet, Haugesund. De var overbegeistret og sa at slike møter skulle de ønsket langt oftere. Det gav mersmak!