Da sang Moses

Det står ikke at vi skal synge bestandig, men det står at vi skal be bestandig. 1.Tess 5,17.

Er det naturlig alltid å synge? Noen elsker å synge. Andre liker det ikke. Jeg er vel sånn midt i mellom.

Det står ikke at vi skal synge bestandig, men det står at vi skal be bestandig. 1.Tess 5,17.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Paulus underviser hvordan det skal være når vi kommer sammen i Guds hus: 1.Kor 14,26. Salmen hører med, men sammen med alt det andre.

Israels historie ligner på livet. Det går opp og ned. I mange år var jødene okkupert av fiender, eller de var fordrevet ut av sitt land.

I perioder av sterk motgang var det ikke alltid lett å synge lovsanger. Se Salme 137. Jødene var bortført til Babylon. De gråt da de mintes Sion. De som hadde bortført dem bad dem om en sang og de bad dem glede seg og sa: «Syng for oss fra Sions sanger!»

Men jødene hadde hengt harpene fra seg. De sa: «Hvordan kan vi synge Herrens sang i et fremmed land?» Jødene glemte aldri Jerusalem, men de kunne ikke synge på fremmed grunn.

Jeg forstår godt jødene. Det er sammenhenger der det er unaturlig å synge. Stillheten eller en indre bønn er mer naturlig, eller et rop til Gud i situasjonen – når det er så mørkt og vanskelig.

Bibelen tar også høyde for at vår situasjon kan være høyst forskjellig: «Er det noen som lider blant dere? Han skal be. Er noen ved godt mot? Han skal synge salmer.» Jak 5,13.

Det er en tid for alt sier vismannen: «En tid til å gråte, og en tid til å le, en tid til å sørge, og en tid til å danse.» Fork 3,4.

Vi må ikke presse folk til å synge. Vi må heller oppfordre til å vise ærlige følelser i Guds hus. Gud kjenner jo oss inn og ut. Og jeg er glad over at det også finnes klagesanger i Bibelen, eller nødrop!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Da sang Moses! Dette indikerer at han ikke alltid sang. I teksten har han sammen med Israels folk kommet velberget over Rødehavet. Det er etter den store hendelsen det står: Da sang Moses og Israels barn til Herren. 2.Mos 15,1–3.

En dag skal vi synge av full hals. Vi er framme og berget for tid og evighet. Seieren er vunnet! Da skal sangen lyde som mange vanners brus. Jeg gleder meg!