Tusen takk, Jesus Revolution

Ja, jeg så ting som burde vært annerledes i Jesus 
Revolution, men jeg så også hvordan våre 
ungdommer vokste i tro og frimodighet, noe som 
ikke gikk upåaktet hen.

Jeg har sett gjennom den mye omtalte VG-dokumentaren som retter kritikk motJesus Revolution og dens metoder.

Midt i all denne kritikken som har kommet, så vil jeg uttrykke min store takknemlighet tilAnne ogStephan Christiansen som har viet sitt liv til Jesus, for at flest mulig skal møte den oppstandne Jesus Kristus og komme til sannhets erkjennelse og bli frelst.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Helt fra starten har jeg fulgt Jesus Revolution både fra sidelinjen, og etterhvert som ungdomsleder der jeg har hatt den store glede å samarbeide med mange team fra misjonsorganisasjonen. Jeg har også nære familiemedlemmer som har vært en del av organisasjonen, så jeg føler jeg kjenner organisasjonen nok til å kunne uttale meg.

Det rike arbeidet jeg av nåde har fått være en del av, i en liten by innerst i Ryfylke på Vestlandet, er jeg overbevist om ikke hadde vært det samme uten de inspirerende og utrustende besøkene fra Jesus Revolution.

Fra ungdomsmiljøet i lille Sauda har det vokst frem unge mennesker med nådegaver og tjenestegaver som i dag er til velsignelse flere steder i det ganske land.

Ja, jeg så ting som burde vært annerledes i Jesus Revolution, men jeg så også hvordan våre ungdommer vokste itro ogfrimodighet, noe som ikke gikk upåaktet hen i den lille byen. Flere ganger måtte jeg klype meg i armen når jeg så ungdommene med frimodighet synge om Jesus for hele skolen,be for syke i friminuttene og erfare at Jesushelbreder også i dag.

Men hvorfor fortsatte jeg år etter år å samarbeide medJesus Revolution selv om jeg så noen av tendensene som det pekes på i VG-dokumentaren?

For det første så jeg at den gode frukten var i stort flertall, og samtidig så jeg en positiv utvikling fra år til år. Derfor har jeg også gitt min anbefaling når ungdommer har bedt om anbefalingsbrev sammen med sin søknad til Jesus Revolution.

Men jeg har også, når jeg har ment at det ikke har vært til det beste for vedkommende som har søkt seg inn i misjonsorganisasjonen, anbefalt å ikke søke, og uttrykt det samme i anbefalingsbrev. Ett år i et arbeid som misjonsorganisasjon er ikke for alle, men det er ikke unikt for Jesus Revolution.

Så hva kan vi lære av alt dette?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jeg tenker at dette viser viktigheten av at de unge har åndelige mødre og fedre som kan bidra med sin erfaring (som blant annet er et resultat av mange feiltrinn gjennom et levd liv).

Det er ikke uten grunn at Gud har satt eldste imenigheten. Men han har også satt de unge der, og når ungdommenes brennende engasjement kobles på åndelig modne ledere med livserfaring som med et oppriktig hjerte søker Guds vilje, ja, da kan dynamitten brukes rett, konstruktivt til å rydde vei og bygge Guds rike.

Vi er alle lemmer på samme legeme, og med våre ulike nåde- og tjenestegaver, skal vi sammen spre evangeliet. Da må vi lære å sette pris på de andre lemmene, og spille på lag. Sammen er vi dynamitt.

Og det er i stor grad på grunn av samspillet mellom ulike nåde- og tjenestegaver at jeg er så takknemlig til Jesus Revolution.

På områder der jeg som ungdomsleder og vi som menighet kom til kort, så fylte teamene fra Jesus Revolution et hull som gjorde at vi kunne fostre frem unge, klippefaste og frimodige ungdommer, som i dag tjener Guds sak og hans vilje. Og det er jeg så uendelig takknemlig for.

Igjen, tusen takk Anne, og Stephan, tusen takk Jesus Revolution, og spesielt de som gjennom årene besøkte små steder «der ingen kunne tro at nokon kunne bu».

Gud velsigne dere rikelig! Jeg heier på dere, og jeg er glad i dere, mine brødre og søstre i Jesus Kristus! Det beste ligger fortsatt foran!

Les også: