Et annet evangelium

Det er ikke så ofte jeg hører på morgenandaktene i radio lenger, de er mer til forargelse enn fornyelse – med noe få unntak. Men i dag (13.2) slo jeg på radioen i håp om å få med et godt ord ut i dagen. Jeg ble skuffet igjen.

(Andakten 13, februar ble holdt av musiker, artist og poet Trygve Skaug -du kan høre den her)

-----

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Budskapet var – som ofte før: «Du er god nok, pen nok, tøff nok osv. Gud er nådig, i himmelen er det god plass for alle.» Ikke et ord om Jesus, ikke et ord hvorfor og hvor Gud er nådig. Det er bare i Kristus og i kraft av det han har gjort.

De fleste kan vel «Den lille bibel» Joh 3,16 mer eller mindre utenat, men 20 vers lenger ute i samme kapitel står et vers som jeg aldri har hørt sitert i NRKs andakter:Den som tror på Sønnen, har evig liv. Men den som ikke vil tro på Sønnen, skal ikke se livet, men Guds vrede blir over ham. Joh 3,36

Vi er faktisk ikke gode nok. Var vi det, behøvde ikke Jesus ha kommet for å sone for våre synder. Gud er ikke bare uendelig kjærlig, han er også uendelig hellig og tåler ikke synd. Derfor er vi under Guds vrede.

Men det finnes en vei til Guds nåde: Å tro på Jesus. Det betyr å komme til Jesus og ta i mot ham som sin frelser. Når vi er i ham (i samfunn med ham) da er det ingen fordømmelse.

– Jeg liker de fine andaktene og den gode, kristne musikken, sier en mann fra Rogaland, som gikk fra å være NRK-lytter...Posted byDagen on 6. februar 2018