Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Frimodig kirke ble mismodig

Author picture

mandag 23. oktober 2017

Kristenliv

Vår unnfallenhet er problemet, ikke motstanden vi møter.

Et seminar i Ørsta om samliv utfra Bibelen, vakte motstand. Da ble det avlyst og nettverket «Frimodig kirke» støtter avlysningen. De er ikke alene om det.

Flere innlegg i Dagen viser at mange retter søkelyset feil vei i denne saken; De anklager Åpen folkekirke og deres likesinnede. Det er greit nok, men er det problemet? Hva disse verdslige organisasjoner, prester, bisper, kirkemøteflertall og media mener, er vel kjent.

Problemet er at kristne bøyer av for dem. De avlyser møtet for å slippe ubehaget. Det er mismotets ånd. Vår unnfallenhet er problemet, ikke motstanden vi møter.

I Dagen 3. oktober skriver et styremedlem og en nestleder i «Frimodig kirke» at arrangementet ble avlyst på grunn av medieoppslag og ubehagelig reaksjoner. Frimodigheten strakk altså ikke til. Det var vondt å lese. Jesus sier: «I verden har dere trengsel, men vær frimodige, jeg har overvunnet verden.»

Hva er Frimodig kirke? De svarer selv på sin nettside:

«Den 20. mars 2017 ble nettverket Frimodig kirke stiftet… i en tid der mange savner åndelig lederskap… Vi vil sette mennesker fri til å være modige… Vi skammer oss ikke over evangeliet. Det er en Guds kraft til frelse for hver den som tror. Vi ber om og arbeider for fornyede fellesskap rundt Jesus Kristus og flere frimodige disipler som følger ham.» Så godt. Men så vondt at de gjør det motsatte i praksis!

Frimodige kristne må ikke la seg styre av Sunnmørsposten, NRK Møre eller ubehagelige ytringer på sosiale medier.

Hva kan vel de skade oss?