Hvis Gud HAR elsket verden, så vil han fortsette å elske verden I ALL FREMTID. Årsaken er at Gud aldri vil forandre seg! skriver Thor Ivar Hornnes. Ilustrasjonsbilde: Fotolia

Tror du Jesus vil lykkes med oppdraget?

Author picture

søndag 25. mars 2018

dagensdebatt

Vil tilbudet om å unngå en evig fortapelse avsluttes når vi dør? Eller vil Guds kjærlighet etterjage også de som ikke fikk sagt ja til Jesus mens de levde?

Tror du Jesus vil lykkes?

La oss se på det mest kjente av alle bibelvers, Johannes 3.16: “For så høyt har Gud elsket verden (kosmos) at han gav sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.”

Hvis Gud HAR elsket verden, så vil han fortsette å elske verden I ALL FREMTID. Årsaken er at Gud aldri vil forandre seg!

“Jesus Kristus er i går og i dag den samme, ja til evig tid.” (Hebreerne 13:8)

Den verden Gud har elsket, fremdeles elsker, og alltid vil elske kommer fra grunntekst-ordet kosmos.

Strongs.

Definition: the world, universe; worldly affairs; the inhabitants of the world; adornment.
kósmos (literally, “something ordered”) – properly, an “ordered system” (like the universe, creation); the world.

Verden betyr altså summen av det TOTALE SKAPERVERKET!

Gud elsker, og vil altså alltid elske oss (og resten av skaperverket) for hans vilje er som vi har lest at ingen skal gå fortapt. Det betyr at ikke bare vi, men at hele skaperverket for evig vil etterjages av Guds evige kjærlighet (Gud er som kjent kjærlighet, ref 1.Joh. 4.8), og målet er hele tiden at:

INGEN OG INGENTING SKAL GÅ FORTAPT!

Tror du Guds kjærlighet, demonstrert for oss i Jesus, vil lykkes? Tror du Guds vilje vil skje? Eller tror du Gud på et tidspunkt “der framme” vil gi opp, og slippe noen av oss ut av hendene sine så vi går fortapt?

JEG TROR JESUS VIL LYKKES I SITT OPPDRAG, OG AT GUD FÅR SIN VILJE TIL SLUTT!

Ved å tro det er jeg pr definisjon en kristen universalist, forøvrig det samme den tidligste kirken var. Ikke noe dårlig selskap det vel?