Teletorg til kr 26.- pr minutt, hvem bryr seg?

Author picture

fredag 22. juni 2018

dagensdebatt

De siste dagene har det vært satt søkelys på evangelist Svein Magne Pedersen og hans bruk av teletorg. Det er imidlertid mange andre som bruker teletorg. Det er ikke uvanlig at spåmenn /koner og healere tar opp til kr 26.- pr minutt.

De siste dagene har det vært satt søkelys på evangelist Svein Magne Pedersen og hans bruk av teletorg. Mye har vært sagt og skrevet, jeg vil bare tilføye at Svein Magne Pedersen har og er til stor velsignelse for svært mange mennesker. Av de som har vært i kontakt med hans tjeneste vil jeg tro at det er et meget stort flertall som er positive til han og det arbeid han driver.

Det som forundrer meg i denne debatten er at VG ikke samtidig satte fingeren på spåkoner og menn, healere og alternativ “behandling”. Et raskt søk på internett får opp flere sider med tilbud fra disse på teletorg. Prisen kan sikkert variere, men kr 26.- pr minutt er ikke uvanlig.

Jeg har flere ganger vært med på kristen stand i Alternativmessen i Bergen. På en helg var det vanlig at ca 7000 mennesker kom innom. Mange fortvilte og syke kom for å få hjelp gjennom spådom og healere. Køene var i enkelte stand lange og man betalte flere hundre kr for håndspåleggelse som varte noen få minutter.

Jeg overhørte to journalister som samtalte med hverandre: Her var det mye sprøtt: sa den ene og de begge var kritiske til det de så. Jeg observerte imidlertid ingen kritiske artikler fra dem.

Media har stort sett vært meget positive til Alternativmessen og deres virke. Min påstand er at de driver langt mer spekulativ virke enn Svein Magne Pedersen og Tom Roger Edvardsen noen gang har gjort.

Tilslutt vil jeg oppfordre VG og andre media til å undersøke om healere og spåmenn/kvinner driver seriøst, eller om dette er utnyttelse av svake og syke menneskers behov for hjelp. Kr 26.- pr minutt er nesten det dobbelte av det Pedersen og Edvardsen har tatt.