FNs historierevisjonisme

Torsdag 6. juli var jeg i Hebron. Det er apartheid i byen, men det er jødene som er offer for den.

Torsdag 6. juli var jeg iHebron. Jeg besøkte det lille samfunnet av jøder som er siste skanse for å motvirkeFNs historierevisjonisme i byen.

Det er apartheid i byen, men det er jødene som er offer for den. Araberne kan gå inn og ut av den jødiske lille delen, men jøder kan ikke gå inn i den store bebyggelsen under den Palestinske Selvstyremyndighets jurisdiksjon, da vil de bli lynsjet som i Ramallah.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I Hebron, som er omtalt i Bibelen mange ganger, finner vi Ha Machpela. Her ligger Israels patriarker og matriarker gravlagt: Abraham, Isak, Jakob, Sarah, Leah og Rebekka. Her ble de gravlagt flere tusen år før islam så dagens lys, og jødene har bodd her uavbrutt siden Abraham kjøpte tomta.

Det vil si, det har vært et kort unntak. I 1929 ble jødene slaktet og jaget, etnisk renset, under ledelse av muftien avJerusalem, og ingen jøder bodde der fra 1929 til 1967. Da Judea og Samaria igjen kom under Israels jurisdiksjon i 1967 flyttet noen jøder tilbake igjen til Hebron.

Fredag 7. juli 2017 voterteUNESCO over Ha Machpela og fattet den beslutning at dette er en palestinsk verdensarv. Viseborgermesteren i Hebron sa på forhånd at dette er en moske og helligdom for muslimer og kun for muslimer, ingen andre skal få tilgang.

Apartheid er en integrert tanke hos disse kreftene. I UNESCO-komiteen som voterte er det 21 land, og voteringen er hemmelig. 12 land stemte for historierevisjonismen, 3 land stemte mot og 6 land avstod. Hvordan kan dette gi fred og sameksistens? Ordføreren i Hebron er en dømt morder som ble frigitt fra israelsk fengsel i en fangeutveksling.

FNs antisemittisme i denne saken er kun mulig å sammen­ligne med nazistenes. Jødenes uavbrutte tilknytning til Hebron gjennom 4000 år er udiskutabel. Med en FN-votering skal dette være strøket ut? Jeg forventer en skarp norsk reaksjon. Jeg forventer en skarp respons fra Mellomkirkelig Råd og alle politiske miljøer i Norge. Historierevisjonisme og apartheid vil ikke gi fred.Partiet De Kristne vil ikke la denne saken ligge.

Velgerne må nå kjenne sin besøkelsestid. 11. september er det valg. Israelvennene og alle venner av rettferdighet, frihet og fred må nå se Israels kamp for sin eksistens og identitet. Hva tror man tostatsløsningen vil gi?

Mer historierevisjonisme og flere krav om jøderene områder. Jeg oppfordrer norske myndigheter til å stanse pengeoverføringer til Den Palestinske Selvstyremyndighet og til UNESCO. Dette må få konsekvenser. Historien vil dømme oss om vi tier ved denne urett.