Bildet viser bevæpnet politi i Oslo i november. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Ikke endret sikkerhet ved karikatur-utstilling

Sikkerhetsopplegget rundt karikaturutstillingen i Drammens Teater fredag blir ikke endret etter mulla Krekars siste uttalelser.

I et intervju med NRK onsdag sa mulla Krekar at alle som tegner profeten Muhammed, fortjener å dø. Selv om det ikke skal stilles ut tegninger av Muhammed på utstillingen i Drammen fredag, er sikkerheten likevel stor, med væpnet politi til stede, melder NRK.

Se NRKs Krekar-intervju her:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

– Vi har et godt samarbeid med arrangøren Universal Tolerance og politiet om hva vi til enhver tid skal foreta oss. For oss er sikkerheten for de ansatte og publikum det viktigste. Men jeg angrer ikke på at vi takket ja til å huse denne utstillingen, sier Bøckmann.

Han sier han reagerte med avsky på mulla Krekars uttalelser.

Utstillingen som bare skal være åpen i seks timer fredag, har utløst det største sikkerhetsopplegget i Drammens historie.

* Sterke meninger: Se hvilke saker som engasjerer - delta i debatten!

Les også
Justisminister Anundsen: – Bra at Krekar ytrer seg
Les også
Muslimsk forstander: – Krekars uttalelser er hårreisende
Les også
Resultatløse møter om Krekar i Irak
Les også
Politiet gjennomgår nye Krekar-uttalelser
Les også
Krekar: – Nordmenn som tegner Muhammed, må dø