Charlie Hebdo-redaktør Gerard
...
Charlie Hebdo-redaktør Gerard Biard. Foto: AFP / Martin Bureau / NTB Scanpix
Charlie Hebdos sjefredaktør kommer til Norge
Del
Sjefredaktør Gerard Biard i det terrorrammede satiremagasinet Charlie Hebdo kommer til Norge i august for å diskutere ytringsfrihetens pris.

Det er redaktørens første offentlige oppdrag utenfor Frankrike etter at to menn tok seg inn i redaksjonen og drepte tolv ansatte i magasinet. Da terroren fant sted i Paris, var Biard i London. Det reddet livet hans, ifølge Aftenposten .

Under Arendalsuka, fredag 14. august, møter Biard blant andre utenriksminister Børge Brende (H) til debatten Ytringens pris.

– Han er svært preget. Livet hans er totalt endret. Når han nå har takket ja til å komme til Arendal, er det fordi han likte ideen med en folkelig debattuke, en dugnad for det frie ord, der alle arrangementer er gratis og der maktelite og politikere møter folket direkte, sier fylkesmann i Aust-Agder og programsjef for Arendalsuka, Øystein Djupedal.

 

øystein djupedal,høyre,børge brende,arendalsuka,paris,satire,gerard biard,sjefredaktør,charlie hebdo,ytringsfrihet,charlie-redaktør-norge,innenriks,nyheter,Krig og konflikter,terrorisme,europa,frankrike,norge,Riksnyheter