Statsminister Erna Solberg (H) hyller Vietnam og landets statsminister Nguyen Tan Dung for en vellykket kamp mot fattigdom de siste 20 årene. De to møttes fredag i Hanoi. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Solberg roste Vietnams fattigdomskamp

På 20 år har Vietnam løftet titalls millioner mennesker ut av fattigdom. Det kan verden lære av, mener statsminister Erna Solberg (H).

Hun er i Vietnam fredag og lørdag for å besøke flere FN-prosjekter om utdanning, barne- og mødrehelse og bærekraftig skogsdrift.

– Myndighetene og befolkningen i Vietnam har lyktes med å kombinere gode strategier med ressurser og har løftet 30 millioner mennesker ut av fattigdom de siste 20 årene. Vi kan lære av Vietnams eksempel, sa Solberg i en tale på et FN-seminar i Hanoi.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Til høsten skal FNs tusenårsmål fra år 2000 erstattes av nye bærekraftsmål fram mot 2030. Solberg og Rwandas president Paul Kagame leder nå en gruppe som skal jobbe for at dagens tusenårsmål blir oppfylt best mulig.

– Mens folkevalgte gjør det de kan for å forberede presentasjonen av bærekraftsmålene, må regjeringer og andre aktører sette fortgang i prosessen med å nå tusenårsmålene, sa Solberg.

Hun understreket sterkt den norske satsingen på utdanning og helse.

– For å fullføre det arbeidet med tusenårsmålene som ikke er sluttført, må vi arbeide sammen for å sørge for tilgang på grunnskole for 58 millioner barn, som fortsatt ikke går på skolen. Vi må sikre ungdomsskole for ytterligere 60 millioner, sa Solberg.

Les også
KrF vil ha båtflyktning-svar fra Solberg
Les også
Solberg mener Norge kan lære av Indonesias sameksistens
Les også
Solberg: – Indonesia har en viktig global rolle
Les også
Amnesty ber Solberg ta opp dødsstraff i IndonesiaFakta om Indonesia