Israelske soldater i sammenstø
...
Israelske soldater i sammenstøt med palestinske opprørere i Hebron. Foto: Nasser Shiyoukhi, AP foto, NTB scanpix
Palestiner skutt og drept i Hebron
Del
En palestinsk hjullasterfører ble skutt og drept i Hebron da han forsøkte å kjøre på soldater, ifølge den israelske hæren.

Palestinske aktivister og øyevitner fra Hebron bestrider Israels fremstilling. De forteller til det palestinske nyhetsbyrået WAFA at føreren drev med veiarbeid og ikke utgjorde noen trussel mot soldatene, men at han ikke hørte deres ordre om å stoppe.

Palestineren identifiseres i palestinske medier som den 36 år gamle trebarnsfaren Rami Wahid Sabarneh fra en landsby utenfor Hebron. Ifølge WAFAs kilder forsøkte soldatene å hindre helsepersonell i å nå fram til palestineren etter at han ble skutt. Verken palestinske eller israelske myndigheter har identifisert mannen.

Hæren opplyser på sin side at en israelsk soldat på et hustak åpnet ild mot den palestinske mannen lørdag formiddag fordi han prøvde å kjøre over to andre soldater med en Bobcat-hjullaster.

Palestineren fikk ordre om å stanse, men fortsatte i stedet å kjøre «med den hensikt å angripe sivile», ifølge hæren. Ingen israelere ble såret i hendelsen i gamlebyen i Hebron, som ligger sør på Vestbredden.

paywall
paywall
paywall
paywall
paywall