Israelske soldater i sammenstøt med palestinske opprørere i Hebron. Foto: Nasser Shiyoukhi, AP foto, NTB scanpix

Palestiner skutt og drept i Hebron

En palestinsk hjullasterfører ble skutt og drept i Hebron da han forsøkte å kjøre på soldater, ifølge den israelske hæren.

Palestinske aktivister og øyevitner fra Hebron bestrider Israels fremstilling. De forteller til det palestinske nyhetsbyrået WAFA at føreren drev med veiarbeid og ikke utgjorde noen trussel mot soldatene, men at han ikke hørte deres ordre om å stoppe.

Palestineren identifiseres i palestinske medier som den 36 år gamle trebarnsfaren Rami Wahid Sabarneh fra en landsby utenfor Hebron. Ifølge WAFAs kilder forsøkte soldatene å hindre helsepersonell i å nå fram til palestineren etter at han ble skutt. Verken palestinske eller israelske myndigheter har identifisert mannen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hæren opplyser på sin side at en israelsk soldat på et hustak åpnet ild mot den palestinske mannen lørdag formiddag fordi han prøvde å kjøre over to andre soldater med en Bobcat-hjullaster.

Palestineren fikk ordre om å stanse, men fortsatte i stedet å kjøre «med den hensikt å angripe sivile», ifølge hæren. Ingen israelere ble såret i hendelsen i gamlebyen i Hebron, som ligger sør på Vestbredden.

Les også
Hamas: 21 år gammel helsearbeider skutt og drept på Gazastripen
Les også
Hamas og Israel uenige om våpenhvile
Les også
Kuwait stanset fordømmelse av rakettangrepene mot Israel
Les også
Israels «jernkuppel» kraftig forbedret
Les også
Rakettangrep som få fikk høre om