Jødiske bosettere sperrer en v
...
Jødiske bosettere sperrer en vei i nærheten av bygningene som israelsk høyesterett har bestemt skal ødelegges, i bosettingen Beit El på Vestbredden onsdag. Foto: Amir Cohen / Reuters / NTB scanpix
Netanyahu godkjenner 300 nye bosetterboliger på Vestbredden
Del
Israels statsminister Benjamin Netanyahu gir grønt lys til «umiddelbar» bygging av 300 nye bosetterboliger på Vestbredden.

Kunngjøringen onsdag kom mens israelske sikkerhetsstyrker er i gang med å rive den ulovlige bosettingen Beit El, hvor var nye sammenstøt mellom bosettere og israelsk politi. Israelsk høyesterett avviste samme dag de ytterliggående bosetternes siste forsøk på å berge to bygninger.

LES: Israel reagerer på EU-boikott

Tross høyesterettskjennelsen har Netanyahu sagt at bosettingen ikke bør rives, og statsministeren har vært under hardt press fra ultrakonservative grupper.

– Etter konsultasjoner på statsministerens kontor, er den umiddelbare byggingen av 300 hjem blitt godkjent, heter det i en uttalelse fra Netanyahus kontor, som tilføyer at det planlegges ytterligere 504 boliger i det annekterte Øst-Jerusalem.

Det var både tirsdag og onsdag voldelige sammenstøt mellom jødiske bosettere og israelsk politi i Beit El. Rundt 300 mennesker samlet seg på stedet og kastet stein mot politiet onsdag, skriver den israelske avisa Haaretz .

Bosetningen Beit El ligger i nærheten av byen Ramallah, hvor den palestinske selvstyremyndigheten holder til.

LES: Enhetsstaten

Israelske bosettinger på den Israel-kontrollerte Vestbredden anses som ulovlige av det internasjonale samfunnet, men ikke av Israels regjering – såfremt de er oppført med tillatelse fra israelske myndigheter.

mø-bosettinger-godkjenning,utenriks,nyheter,Krig og konflikter,midtøsten,Israel - Palestina