En israelsk soldat går ved huset som ble påtent i landsbyen Duma den 31. juli. Foto: Abed Omar Qusini / Reuters / NTB scanpix

Flere pågrepet etter mordbrann på Vestbredden

Israelsk politi har pågrepet flere personer etter at huset til en palestinsk familie på Vestbredden ble satt fyr på og to personer mistet livet.

Politiet oppgir ikke nøyaktig hvor mange personer de pågrep i aksjonene søndag. De mistenkte ble pågrepet i en jødisk bosetting på Vestbredden som en del av «etterforskningen av hendelsene i Duma,» heter det i en uttalelse fra politiet.

En 18 måneder gammel gutt ble drept da familiens hus i landsbyen Duma ble påtent av det som mistenkes å være jødiske ekstremister den 31. juli. Lørdag døde også faren i familien som følge av brannskadene han pådro seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Moren og familiens fire år gamle sønn, som ble kritisk skadd i brannen, er innlagt på sykehus.

Kritikk

Både mordbrannen og knivstikkingen under en homoparade i Jerusalem dagen i forveien har ført til kritikk mot Israels regjering og sikkerhetsstyrker, som har blitt anklaget for ikke å slå ned på jødisk ekstremisme.

LES: 16-åring døde etter knivstikking i homoparade

Statsminister Benjamin Netanyahu har lovet å håndtere problemet og beskriver mordbrannen som «terrorisme», et ord israelere vanligvis bruker for å henvise til vold utført av palestinere.

Ekstremister

Forsvarsdepartementet i Israel opplyser søndag at ytterligere to angivelige jødiske ekstremister er fengslet. En tredje angivelig ekstremist ble fengslet for flere dager siden.

I en uttalelse fra departementet heter det at de to som ble fengslet søndag mistenkes å være tilknyttet «en ekstremistisk jødisk organisasjon», men de har ikke blitt direkte knyttet til mordbrannen.

De tre er satt i såkalt administrativ arrest, som regjeringen i Israel ga grønt lys til å gjøre med israelske statsborgere etter hendelsene i slutten av juli. Praksisen gjør at myndighetene kan fengsle personer inntil seks måneder uten rettssak mens de samler beviser.

Les også
Israel vurderer å fengsle jødiske ekstremister uten dom
Les også
16-åring døde etter knivstikking i homoparade i Jerusalem
Les også
Hamas vil konfrontere Israel etter mordbrann
Les også
Aarebrot mener norske kristne svikter sine egne
Les også
Palestinsk far død etter mordbrann på Vestbredden