FORNØYD: Erik Selle, partilede
...
FORNØYD: Erik Selle, partileder i De Kristne, er fornøyd med valgkampen. Foto: Silje Rognsvåg
Tror på 20 representanter for De Kristne
Del
Partiet De Kristne fikk 0,6 prosent ved stortingsvalget i 2013. Det resultatet vil partilederen ha også i år - minst.

– Vi har jobbet hardt og gitt alt. Nå er det det herlige demokratiet som vi får leve i som skal gjøre sitt. Våre ambisjoner for dette valget er 15-20 kommunestyrerepresentanter og representasjon i 2-4 fylker, sier partileder Erik Selle.

Han mener det ville være et godt valg for det unge partiet, og at det ville gi en god inspirasjon for de neste årene frem til stortingsvalget i 2017. En slik representasjon vil være i tråd med resultatet fra sist valg.

– Men målet er selvfølgelig å gjøre det bedre enn i 2013.

LES: De kristne-leder tar avstand fra «22.juli-profetien»

Forundret

Selle opplever at partiet har stått på og fått frem sakene sine. De har vært mye på stands og ute blant folk. Kristen dagspresse mener han fokuserer feil.

– Dagen og Vårt Land har vært lite opptatt av vår politikk og mer interessert i det som ligger utenfor. Jeg savner en objektiv interesse for den norske partifloraen. Vi lanserte for eksempel valgkampens mest interessante utspill om at Norge skal anerkjenne en kurdisk stat, forteller Selle.

– Jeg tror vi har lykkes med å nå ut til svært mange velgere. Mange har gitt tilbakemeldinger på programmet vårt. Mange har fått opp oss på valgomater.

Ved forrige kommune- og fylkestingsvalg fikk partiet inn to representanter. Siden de kun stilte liste i Bømlo, er resultatet relativt bra.

– Hvordan har folk på Bømlo merket at dere har sittet i kommunestyret, Selle?

– De har ihvertfall bestemt seg for å gi oss fornyet tillit. Det viser målingene.

Han trekker frem kampen mot bompenger, og kampen for bedre eldreomsorg og private skoler som noe av det viktigste for partiet.

22. juli-bok

På slutten av valgkampen fikk 22. juli-boken til Jeremy Hoff mye oppmerksomhet. Flere sentrale partitopper i De Kristne støttet innholdet, selv om det var såpass krast at ledelsen måtte ut å ta avstand. Det kostet noen av toppene sine verv, blant annet måtte fylkesleder i Vest-Agder, Jan Ernst Gabrielsen, trekke seg.

Selle mener partiet kom styrket ut av turbulensen.

– Sånne ting vil det alltid være, alle partier har litt storm av og til. Vi kom gjennom det på en ryddig måte. Vi kom styrket ut av det og nå ligger det bak oss. Vi har hele tiden ønsket å fokusere på programmet, det er mitt anliggende som partileder, sier Erik Selle.

borgerlig,erik selle,høyresiden,jeremy hoff,partiet de kristne,valg 2015