Venezuelas president Nicolás Maduro avgir stemme i hovedstaden Caracas søndag, i et presidentvalg det er ventet at han vil vinne. USA mener valget er illegitimt. Foto: AP / NTB scanpix.

USA fordømmer «illegitimt» valg i Venezuela

USA fordømmer søndagens presidentvalg i Venezuela som «illegitimt», og avviser Nicolas Maduros forsøk på å sikre seg en ny presidentperiode.

Valglokalene i Venezuela åpnet tidligere søndag i et presidentvalg som boikottes av de største opposisjonspartiene, og som er sterkt kritisert av både USA, EU og mange latinamerikanske land.

– Venezuelas såkalte valg i dag er ikke legitimt, sier Heather Nauert, talsperson for amerikansk UD.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– USA retter sammen med andre demokratiske land i verden sin støtte til det venezuelanske folk og deres rett til å velge sine representanter gjennom frie og demokratiske valg, sier hun videre.

Den amerikanske regjeringen har tidligere bedt sittende president Nicolás Maduro om å avlyse søndagens valg. Fredag innførte det amerikanske finansdepartementet sanksjoner mot lederen i Sosialistpartiet, Diosado Cabello, som er Maduros nummer to.

Drøyt 20 millioner stemmeberettigede venezuelanere kan delta i søndagens valg. Det er ventet at Maduro vil vinne, selv om en stor andel av velgerne ifølge AFP sier de er misfornøyde med regjeringen hans.

Dette som følge av akutt mangel på mat, medisin, strøm, vann og økende kriminalitet i det kriserammede latinamerikanske landet.

Les også
Valglokalene har åpnet i Venezuela
Les også
Cubas nye president lover å bringe arven etter Castro videre
Les også
Trump avlyser sin første reise til Latin-Amerika
Les også
Predikant slått av eksminister i presidentvalget
Les også
68 døde i fengselsopprør i Venezuela