Statsminister David Cameron gj
...
Statsminister David Cameron gjør alt han kan for å overbevise velgerne om at han er rett mann til å styre Storbritannia enda en periode. Foto: Toby Melville / Reuters / NTB scanpix
Ørliten ledelse til De konservative over Labour
Del
Dagen før valget i Storbritannia er det tilnærmet dødt løp mellom Labour og De konservative på meningsmålingene.

Men på TNS' måling offentliggjort onsdag, får De konservative en oppslutning på 33 prosent mens Labour får 32. Det er 1 prosentpoeng ned for begge fra målingen forrige uke.

I YouGovs måling ligger imidlertid begge partiene helt jevnt med 34 prosents oppslutning hver. Det er en framgang på 1 prosentpoeng fra forrige måling.

– Én dag før valget viser disse meningsmålingene at Labour og De konservative har nådd et dødpunkt, sier Michelle Harrison, leder for politisk og samfunnsanalyse i meningsmålingsinstituttet TNS.

Les også: Jøder lunkne til å få jødisk statsminister

Mindre enn feilmargin

Målingene de siste dagene har også fulgt trenden fra de siste ukene, som forteller at valget blir det jevneste i Storbritannia på flere tiår.

Meningsmålingene har konsekvent vist at verken De konservative eller Labour ligger an til å skaffe seg rent flertall i Parlamentet. Ingen av dem har klart å etablere en ledelse som overstiger feilmarginen på 3 prosentpoeng.

Regjeringsvillige liberaldemokrater

Liberaldemokratene, som nå er i regjering sammen med De konservative, har uttalt at de vurderer samarbeid med valgvinneren, uansett hvem det blir. Sentrumspartiet har ligget på om lag 8 prosent på målingene den siste tiden.

Det innvandringskritiske partiet UKIP ligger an til å få om lag 14 prosent av stemmene ifølge et gjennomsnitt av onsdagens målinger. (©NTB)