KIRKEVALG: Solveig Slettahjells engasjement for Åpen folkekirke er årsaken til at konserten under NLMs generalforsamling går ut. Foto: Pressebilde

– Dette er bare veldig trist

NLM avlyser den planlagte konserten med Solveig Slettahjell under organisasjonens generalforsamling, fordi hun samarbeider med Åpen Folkekirke. Det synes artisten selv er leit.

– Jeg synes først og fremst det bare er veldig trist at NLM velger å avlyse konserten, sier hun til KPK.

– Kirken lærte meg at vi alle er barn av nåden, og jeg hadde trodd og håpet at vi kunne være sammen og dele nådefellesskapet gjennom salmene vi ville synge under generalforsamlingen på Randaberg, utdyper hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det blir det ikke noe av. 44-åringen er en av artistene som bidrar på CD-en ”Fabler om en åpen kirke” til støtte for organisasjonen «Åpen folkekirke» under høstens kirkevalg.

Organisasjonen ble dannet i etterkant av striden om homofilt ekteskap under fjorårets kirkemøte, og har som et av sine hovedmål at kirken skal velsigne ekteskap mellom likekjønnede.

Les også:Generalsekretær Øyvind Åsland i NLM beklager at konserten går ut

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));


Ekteskap

Spørsmålet om ekteskapets form er viktig for NLM, og generalsekretær Øyvind Åsland sier at de derfor matte ta avgjørelsen om å avlyse konserten.

– I NLM lever vi også godt med en viss uenighet om ulike tema, men vi synes spørsmålet om ekteskapets kjennetegn er et viktig spørsmål. Når Slettahjell velger å profilere seg selv som en aktiv støttespiller for «Åpen folkekirke», ble vår konklusjon at hun har satt seg i en posisjon som ikke er forenelig med den planlagte deltakelsen på generalforsamlingen.

Det synes Solveig Slettahjell er skuffende.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg hadde trodd og forventet at vi ville enes om at vi alle ser stykkevis og delt og at vi ikke er satt til å dømme hverandres rett-troenhet, sier hun.

Se video:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));