Parti i Tyskland skal vedta anti-islam-manifest

Det høyreorienterte populistpartiet AfD i Tyskland planlegger å vedta et anti-islam-manifest under partikongressen i helgen.

Det tyske alternativet (AfD) har en plass i den tyske nasjonalforsamlingen innen rekkevidde etter en rekke seire ved delstatsvalg.

Partiets møte i byen Stuttgart kommer en uke etter Norbert Hofer og det innvandringskritiske partiet FPÖ vant første runde av presidentvalget i Østerrike.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

AfD ble dannet for rundt tre år siden og konsentrerte seg da mest om å motarbeide avtaler om nødlån for gjeldstyngede EU-land. Den siste tiden har de i økende grad viet seg til å protestere mot muslimske migranter og asylsøkere.

– Islam er en politisk ideologi uforenelig med den tyske grunnloven, sa nestleder i partiet og medlem iEU-parlamentet, Beatrix von Storch i forrige uke.

– I løpet av kongressen i helgen vil partiet sette opp et forslag om å forby islamske symboler som minareter på moskeer, bønnerop og nikab for kvinner, sier Von Storch.

– Dette er første gang sidenHitlers Tyskland at et parti setter en religion i vanry og truer et helt religiøst samfunn, sier Aiman Mazyek, leder for Muslimenes råd i Tyskland.