LYSPUNKT: Kringkastingsrådet kom med en overraskende sterk kritikk av NRKs dekning. Det dypt tragiske er at flere av NRKs ulike redaksjoner ikke ser ut til å ha tatt kritikken til seg. F.h.: Journalist i NRK, Sissel Wold, Knut Magnus Berge, rådets leder Per Edgar Kokkvold, kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og direktør for Nyhets- og programdivisjonen i NRK, Per Arne Kalbakk.

Høydepunktenes og tragedienes år

For Med Israel for fred (MIFF) har år 2014 vært preget av store svingninger. Det har svingt fra de mest gledelige og oppløftende hendelser til de mest tragiske.

I januar distribuerte MIFF et 24 siders spesialmagasin med israelernes beste argumenter til 124.000 husstander i Oslo.

Vi hadde også stand på Egertorget og reklame i lokalradio, Oslo-aviser og Aftenposten.no. Kampanjen - som i sin helhet var finansiert av MIFFs trofaste givere – hadde positiv effekt, slik den også har hatt i andre fylker tidligere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Et knapt år senere har MIFFs medlemstall i hovedstaden økt med over 41 prosent. I januar 2015 skal vi gjennomføre en tilsvarende aksjon for å gi israelske perspektiver til trønderne.

MIFF med rask medlemsvekst

I februar hadde MIFF møte med Høyres statssekretær i Utenriksdepartementet. Her presenterte vi ni forventninger til en regjering som i sin plattform sier at den vil ha «balansert holdning til Midtøsten-konflikten».

MIFF har ingen problemer med de som viser vennskap til palestinere, med mindre det er «vennskapshandlinger» som demoniserer Israel eller ødelegger det jødiske folkets muligheter til å bevare sitt eneste hjemland.

Men fra motsatt hold blir regjeringen utsatt for press fra sterke organisasjoner, som ikke slår seg til ro med «balanse». Fagforbundet og Norsk Folkehjelp fortsatte sin mangeårige anti-israelske kampanje med full tyngde i 2014.

Dypt skuffende var det at også Norges KFUK-KFUM i februar gikk inn for « bred økonomisk boikott».

Hva skal Israel med fiender når...

Selv om Høyre- og FrP-regjeringen langt i fra har oppfylt alle drømmer som Israels venner måtte ha, kom det et strålende signal om vennskap med Israel i mai. Daværende president Shimon Peres kom på statsbesøk, Karl Johan var pyntet med israelske flagg og Israels nasjonalsang Hatikva ble spilt både utenfor og inne på Slottet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Framfor norsk og israelsk presse erklærte statsminister Erna Solberg at hun ønsker mer samarbeid med Israel.

MIFF forventer at rammeavtalen for samarbeid om forskning og utvikling blir undertegnet så tidlig som mulig i 2015.

Fra høydepunktet i mai sank det ned til et bunnmål samme måned. 28. mai ga Utdanningsdirektoratet en av Mads Gilberts verste propagandameldinger mot Israel i eksamensoppgave i norsk til alle avgangselever i videregående skole. MIFF skapte oppmerksomhet om saken, og direktoratet fikk fortjent kraftig kritikk.

Gilbert i TV-intervju: «Jeg så halshuggede barn i Gaza»

I juni, mens MIFF var samlet til et flott årsmøte i Tønsberg, kom nyheten om tre kidnappede israelske bibelskoleelever. Dette ble begynnelsen på en tragisk krig som Hamas insisterte på å starte og fortsette, og på denne måten brakte tragedie ned over befolkningen på Gazastripen.

I kjølvannet fulgte norske medier opp med sin sedvanlige demoniserende dekning av Israel.

Men midt i krigens tragedie var det også lyspunkt. Kringkastingsrådet kom med en overraskende sterk kritikk av NRKs dekning. Det dypt tragiske er at flere av NRKs ulike redaksjoner ikke ser ut til å ha tatt kritikken til seg.

Midt under krigen samlet MIFF over 500 Israel-venner utenfor Stortinget for å vise vår støtte til Israels selvforsvar og ta avstand fra den islamistiske terrorgruppen Hamas. Denne gang var politiet godt forberedt, og ga markeringen god beskyttelse mot motdemonstranter som ropte og skrek bak banneret «Global Jihad».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

For MIFF har året blitt en lang opptur, med stor vekst i antall medlemmer, lokalforeninger og gaveinntekter. Foreløpige tall viser at inntektene i 2014 økte med over 40 prosent i forhold til 2013. MIFF går inn i 2015 med større gjennomslagskraft en noen gang tidligere.

Første del av 2015 vil i Israel bli preget av valgkamp og etablering av en ny regjeringskoalisjon. Samtidig vil Israels fiender fortsette sin kamp på ulike fronter.

Nyttårsløftet til Med Israel for fred (MIFF) er å fortsette jobben med å være det israelske folks forsvarsadvokater i Norge. Vi takker alle som står med oss i denne viktige jobben!

Les også
De 10 verste antisemittiske hendelsene i 2014
Les også
Netanyahu: Israelske soldater skal ikke trekkes inn for ICC
Les også
Politisk korrekt?
Les også
Netanyahu gjenvalgt som Likud-leder