USA skal etterforske Hizbollahs «narkoterrorisme»

USAs justisdepartement setter ned en egen arbeidsgruppe som skal etterforske det departementet omtaler som libanesiske Hizbollahs «narkoterrorisme».

Gruppa omfatter spesialister på hvitvasking, narkosmugling, terror og organisert kriminalitet. Den mektige libanesiske gruppa som er alliert med Iran, har et nettverk som omfatter land i både Afrika og Sentral- og Sør-Amerika, uttaler departementet.

– Justisdepartementet vil snu alle steiner for å fjerne trusselen terrororganisasjoner utgjør mot våre borgere, og stanse narkotikakrisen, sier justisminister Jeff Sessions.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Innsatsen fra amerikanske myndigheter skjer mens Irans innflytelse i Midtøsten vokser. Hizbollah-bevegelsen er en dominant faktor i libanesisk politikk, og har også kjempet på regimets side i Syria, sammen med russiske styrker.

Sessions varslet i desember en gransking av Obama-administrasjonens tiltak mot Hizbollahs narkotikasmugling.

Kunngjøringen kom kort tid etter at magasinet Politico stilte spørsmål om hvorvidt Obama-administrasjonen hadde forhindret det amerikanske narkotikapolitiet DEAs arbeid med å stanse Hizbollahs smugling av kokain til USA. Dette skjedde angivelig av frykt for å ikke få på plass en atomavtale med Iran.