PLO-medlemmet Hanan Ashrawi (t
...
PLO-medlemmet Hanan Ashrawi (t.h.) reagerer sterkt på signalene om at USAs nye administrasjon vil bryte med det som i årevis har vært amerikansk Midtøsten-politikk. Foto: Fredrik Sandbeg / NTB scanpix
Sterk palestinsk reaksjon på mulig kursendring i USA
Del
Det gir ingen mening at USA skal bryte med sin støtte til en tostatsløsning mellom Israel og palestinerne, sier et sentralt PLO-medlem.

– Dette er meningsløst. De kan ikke bare si dette uten å ha et alternativ, sier Hanan Ashrawi , som sitter i sentralstyret i Den palestinske frigjøringsorganisasjonen (PLO).

LES: – Tiden moden for palestinsk samling

Uttalelsen er en reaksjon på nyheten om at USA ikke lenger vil diktere betingelsene for en fredsløsning ved å insistere på at det skal opprettes en palestinsk stat side om side med Israel . Uttalelsen ble gitt av en ikke navngitt tjenestemann i Det hvite hus under et møte med pressen tirsdag.

Møtet ble arrangert på kort varsel dagen før Israels statsminister Benjamin Netanyahu kommer på besøk til USAs president Donald Trump . Trump har ennå ikke hatt noen direkte kontakt med palestinske ledere.

LES OGSÅ: Iran og bosettere preger Netanyahus Trump-møte

I over 50 år har både republikanere og demokrater støttet en tostatsløsning .