Nordkoreanere samlet seg både
...
Nordkoreanere samlet seg både lørdag og søndag i gatene i Pyongyang for å demonstrere mot landets hovedfiende, USA. Bildet er fra lørdag. Foto. AP Photo/Jon Chol Jin/NTB scanpix.
Nord-Korea melder om nye store antiamerikanske demonstrasjoner
Del
Søndag samlet 100.000 mennesker seg i Nord-Koreas hovedstad Pyongyang for å vise sin avsky mot landets fiender, ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Nyhetsbyrået melder at de frammøtte var fra alle samfunnslag og at de samlet seg om ønsket om å «tilintetgjøre fiendene».

Nestleder Choe Hak Chol i kommunistpartiets bykomité for Pyongyang sier at alle partimedlemmer og folket i Pyongyang «gløder av vilje til å fullstendig fjerne de amerikanske imperialistene – den svorne fienden – fra jordkloden».

Under demonstrasjonen ble uttalelsene fra landets leder Kim Jong-un tidligere i uken lest opp høyt for folkemassene. Kim har blant annet sagt at han definitivt skal temme Trump , som han har beskrevet som «sinnsforvirret» og «senil».

Kims kommentarer var et svar på Trumps flammende innlegg under FNs hovedforsamling denne uken, og ordkrigen mellom de to statslederne fortsetter. Senest lørdag gjentok Trump kallenavnet «rakettmannen» om Kim på Twitter, og antydet at det nordkoreanske regimet «ikke kommer til å være her så mye lenger» hvis utviklingen fortsetter.

Også lørdag viste folket i Nord-Korea sin misnøye med USA gjennom en parade i hovedstaden. Tusenvis av arbeidere lyttet og holdt knyttnever i været mens talere gjentok Kims beskrivelser av Trump, ifølge statlige medier.