Israels statsminister Benjamin
...
Israels statsminister Benjamin Netanyahu er ikke fornøyd med FNs resolusjon om landets bosetninger. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB scanpix.
Israelske ambassadører kalles hjem etter FN-beslutning
Del
Israels statsminister Benjamin Netanyahu kaller tilbake de israelske ambassadørene til New Zealand og Senegal etter avstemningen i FNs sikkerhetsråd.

Begge landene er representert i Sikkerhetsrådet , der 14 av 15 medlemmer stemte for resolusjonsforslaget, som krever full byggestans i de ulovlige bosetningene på Vestbredden og fastslår at de israelske bosetningene på palestinsk land er ulovlige.

LES: Obama viser sin frustrasjon over Israel etter åtte år

Ambassadørene kalles hjem for samtaler med statsministeren, sier Netanyahus talsmann David Keys. Et planlagt besøk av Senegals utenriksminister, som skulle kommet til Israel om tre uker, er utsatt av Netanyahu, ifølge Keys. Han har også instruert landets utenriksdepartement om å avbryte alle støtteprogram til Senegal.

– Israel avviser denne skammelige antiisraelske resolusjonen i FN og kommer ikke til å underkaste seg, het det i en uttalelse fra Netanyahus kontor fredag kveld.