Hva skjedde i Sverige, Trump?

Til oppildnede tilhengere sa USAs president «Bare se hva som skjedde i Sverige i går» i en valgkamptale. Men hva skjedde i Sverige i går, undrer svenskene.

Spørsmålet tar nå av på sosiale medier, og den som twitrer fra kontoen @sweden har fullt opp med å dementere at det har skjedd et terrorangrep eller lignende iSverige.

– Nei. Ingenting har skjedd i Sverige. Det var ikke noe terrorangrep. I det hele tatt. Nyhetene akkurat nå handler om Melfest, skriver skolebibliotekaren Emma, med henvisning tilMelodifestivalen. En ny svenske er ansvarlig for kontoen hver uke, og Emma var nok ikke forberedt på stormen som kom i løpet av hennes tid som Twitter-ansvarlig. I det siste innlegget holder hun hånden foran ansiktet og skriver at hun er klar for å legge seg: "Vær sikker på at alt står bra til her!".

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Uttalelsen om Sverige og flere andre land kom underTrumps politiske folkemøte lørdag, som er hans første valgkamparrangement for presidentvalget i 2020.

–Se hva som skjedde i går kveld i Sverige. Sverige? Hvem kunne tro det? De tok inn en masse mennesker og fikk flere problemer enn de trodde var mulig, sa presidenten fra scenen i Florida lørdag kveld.

Spekulasjonene går nå om han henviste til et program som ble sendt på TV-kanalen Fox fredag. Der intervjues filmskaperen Ami Horowitz om en dokumentar han har laget der han trekker fram hypotesen om at Sverige skjuler problemer som har kommet grunnet innvandring.