Voldtektsanklaget pastor tok sitt eget liv i USA

Republikaneren og pastoren Dan Johnson fra Kentucky, som satt i Representantenes hus i Kongressen, tok onsdag sitt eget liv etter å ha blitt anklaget for voldtekt. 

Johnson var pastor i Heart of Fire-kirken i Louisville og markerte seg som en konservativ kristen. Han ble valgt inn i Kongressen i 2016.

I valgkampen sammenlignet han blant annet Barack og Michelle Obama med apekatter, og selv partikollegaer protesterte mot valget av ham.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mandag publiserte Kentucky Center for Investigative Reporting et intervju med en venninne av Johnsons datter, som fortalte at han voldtok henne da hun som 17-åring var på overnattingsbesøk hos familien i 2013.

Politiet etterforsket saken, men tok ikke ut tiltale. Denne uka ble imidlertid etterforskningen gjenåpnet, og både republikanske og demokratiske ledere i Kentucky ba 57-åringen om å trekke seg fra Kongressen.

Johnson hevdet å være uskyldig. Onsdag meldte familien ham savnet. Noen timer senere ble Johnson funnet død i en bil, og politiet har slått fast at han tok sitt eget liv.

Hans kone, Rebecca Johnson, kunngjorde torsdag at hun ønsker å stille til valg for å fylle plassen i Representantenes hus etter sin mann. Hun kaller mannens død for «høyteknologisk lynsjing basert på løgner og halvsannheter».

Den siste uka har det blitt kjent at fire andre representanter som er anklaget for seksuell trakassering, gir seg i Kongressen.