Justisminister Jeff Sessions på et bilde fra mai i år. Foto: AP/NTB scanpix

Sessions siterte Bibelen da han forsvarte omstridt tiltak mot ulovlig innvandring

USAs justisminister Jeff Sessions siterte Bibelen da han skulle forsvare en omstridt praksis som fører til at ulovlige innvandrere blir atskilt fra sine barn.

– Jeg vil sitere for dere apostelen Paulus og hans klare og kloke forordning i Romerbrevets kapittel 13, sa justisministeren i Fort Wayne i delstaten Indiana torsdag.

Regjeringens lover må adlydes siden Gud har fastsatt dem for å opprettholde orden, mener apostelen, ifølge justisministeren.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han henviste til bibelstedet da han skulle forsvare en praksis som justisdepartementet innførte i forrige måned. Alle som krysser grensa til USA ulovlig, skal nå straffeforfølges.

Dette gjelder også innvandrere som har med seg barn. Mens foreldrene er satt i varetekt, er barna blitt plassert i egne, lukkede mottak langs grensa mellom USA og Mexico.

– Veldig bibelsk

Etter Sessions uttalelse om lover fastsatt av Gud, ble presserådgiver Sarah Huckabee Sanders i Det hvite hus spurt hva hun mente om saken.

– Det er veldig bibelsk å håndheve loven. Det blir faktisk gjentatt en rekke ganger i Bibelen, svarte hun.

Flere republikanske kongresspolitikere er kritiske til at ulovlige innvandrere blir atskilt fra sine barn. Paul Ryan, lederen for Representantenes hus, sier han ikke er komfortabel med situasjonen.

– Jeg ønsker ikke at barn skal skilles fra foreldrene sine, sier Ryan, som mener innvandringslovene bør endres for å få slutt på praksisen.

– Det er veldig bibelsk å håndheve loven, fastslår pressetalsperson Sarah Huckabee Sanders i Det hvite hus. Foto: AP/NTB scanpix

– Barbarisk

Demokratenes leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, kaller atskillelsen av barn og foreldre «barbarisk».

Tidligere har FN kritisert praksisen og anklaget amerikanske myndigheter for å bryte menneskerettighetene. Flere amerikanske kristne ledere, som vanligvis støtter Donald Trump og Republikanerne, mener også at Sessions må revurdere sin beslutning.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det største lukkede mottaket for migrant-barn ligger i Texas og har fått navnet «Casa Padre». Her bor over 1.400 mindreårige og barn i et tidligere Walmart-supermarked.

Flesteparten er tenåringer som krysset grensa alene, men rundt 70 skal være barn som er atskilt fra foreldrene med makt.

NTB-AFP-AP

Les også
Innvandringskritisk nordmann nektet innreise til London
Les også
Dagens evangelikale krise
Les også
Trump til angrep på mediene, Comey og Demokratene
Les også
Arizona sender 225 gardister til den mexicanske grensa
Les også
Listhaug-koden: Et forsøk på oppdatering