Over 20 drept i kirkemassakre i Texas

Over 20 mennesker ble drept i skyting i en baptistkirke i Texas, bekrefter den lokale sheriffen. Den antatte gjerningspersonen er død.

«Omtrent 25 mennesker er døde, inklusive skytteren» sier sheriff Joe Tackett i Wilson County til  NBC etter søndagens skyting i First Baptist Church i Sutherland Springs.

Han legger til at motivet bak skyteepisoden fortsatt er ukjent for politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Albert Gamez, talsperson for lokale myndigheter i Wilson County, sa like før til CNN at han hadde blitt fortalt at ytterligere 25 ble såret.

Han sier han er i sjokk over det som har skjedd.

– Hjertet mitt er knust. Man tror aldri noe sånt kan skje, og så skjer det. Det spiller ingen rolle hvor du er. Selv i et lite samfunn som dette, hvor alt er rolig å stille, se på hva som kan skje, sier Gamez til  CNN.

Gjerningsmann skutt

Politiet opplyser tilKSAT at den antatte gjerningsmannen er død. Politiet sier til nyhetskanalen at det er flere ofre i kirken, men sier ikke hvor mange eller hva slags tilstand de er i.

Gjerningsmannen åpnet ild inne i kirken like før klokka 12 lokal tid. En toåring er blant de sårede, melder Dallas Morning News.

– Gud være med dere

USAs president Donald Trump, som for øyeblikket befinner seg i Japan, sier tankene hans går til innbyggerne i den lille landsbyen.

– Måtte Gud være med folkene i Sutherland Springs, Texas. FBI og politistyrker er på stedet. Jeg overvåker situasjonen fra Japan, skriver han påTwitter.

400 innbyggere

Et øyevitne sier tilCNN at hun hørte rundt 20 skudd bli avfyrt etter hverandre etter at gudstjenesten startet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

FBI er på vei til åstedet, sammen med Byrået for alkohol, skytevåpen og eksplosiver (ATF). De skal blant annet se på om hendelsen er relatert til terror, skriverCBS.

Sutherland Springs har bare rundt 400 innbyggere og ligger knappe fem mil fra San Antonio sør i Texas.