President Barack Obama besøker en helligdom i Miami som er populær blant cubanerne i Florida. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB scanpix

Obama besøker cubansk kirke i Miami

President Barack Obama avla torsdag et besøk i en katolsk helligdom som er populær blant eksilcubanerne i Miami.

På et tidspunkt da Obama har åpnet for å gjenopprette forbindelsene med Cuba, innebærer besøket at han vil vise respekt for de mange cubanerne som har flyktet fra Cuba, som har svært delte meninger om åpningen mot regimet til Castro-brødrene.

LES: Castro i Roma

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Besøket er også en håndsrekning til den katolske kirken siden pave Frans har spilt en viktig rolle i meklingen mellom USA og Cuba.

– Presidenten vil hedre innsatsen som cubansk-amerikanerne har gjort i sin søken etter frihet og nye muligheter, og deres enorme bidrag til vårt land, sier Bernadette Meehan, som er talskvinne for Det nasjonale sikkerhetsrådet.

LES OGSÅ: Obama og Castro i historisk møte

En kopi av en statue av jomfru Maria som ble funnet i havet av fiskere, er hovedattraksjonen i helligdommen. Originalstatuen befinner seg i pilegrimskirken El Cobre på Cuba.

Mange av de eldste eksilcubanerne er innbitte motstandere av regimet på Cuba, og derfor også imot å gjenopprette forbindelsene med gamlelandet før regimet er borte. Men yngre cubanere er mer åpne for Obamas forsonlige linje.

Les også
Finner islam veien til Cuba og Latin-Amerika?
Les også
Stoltenberg: – Kampen mot IS vil ta tid
Les også
Castro i Roma
Les også
Langt færre i USA kaller seg kristneEndret landskap
Les også
Fredsforhandler drept i bombeangrep