Roberta McCain, John McCains 106 år gamle mor, ved sønnens kiste i kongressbygningen i Washington. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix

Amerikanerne tar farvel med John McCain

Tusener av amerikanere stilte seg opp i kø for å ta farvel med John McCain som fredag lå på lit de parade i rotunden i kongressbygningen i Washington.

McCains enke, hans sju barn og hans 106 år gamle mor var kommet til Washington sammen med båren og sto sammen med et stort antall kongressmedlemmer, guvernører, diplomater og andre under kongressbygningens kuppel.

President Donald Trump var den eneste som glimret med sitt fravær siden McCain på forhånd ga beskjed om at han ikke var velkommen i begravelsen. Visepresident Mike Pence var der i stedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Blant dem som kom for å hedre McCain, var tidligere utenriksminister Henry Kissinger, skuespilleren Warren Beatty og tidligere senator Joe Lieberman.

Båren kom til Washington fra Arizona der McCains velgere fikk ta farvel i delstatens kongressbygning. Lørdag holdes det en høytidelig seremoni i Washingtons katedral, før bisettelsen ved sjøkrigsskolen i Annapolis i Maryland.

Les også
Motstandere og allierte hyller McCain
Les også
Et forsøk på å løse Trump-gåten
Les også
Trump intervjuer kandidater til høyesterett
Les også
Teolog tror kristnes omfavnelse av Trump er kirkens død
Les også
Dette er USAs nye høyesterettsdommer