Stillbildet er fra et overvåki
...
Stillbildet er fra et overvåkingskamera og viser skytteren som åpner ild på Cascade Mall i Burlington. Foto: Handout Washington State Patrol, Reuters/NTB scanpix
20-åring tatt for drap på fem personer i amerikansk kjøpesenter
Del
En 20-årig mann med tyrkisk bakgrunn er pågrepet, mistenkt for å ha drept fem personer i en butikk på et kjøpesenter nord for Seattle.

Skytingen skjedde ved kjøpesenteret Cascade Mall fredag kveld. Fire kvinner og en mann ble drept. Mannens ekskjæreste jobbet i butikken, ifølge amerikansk politi.

LES: Seattle: Fire kvinner drept i skyting i sminkebutikk

På en pressekonferanse lørdag kveld lokal tid opplyste politiet at 20-åringen, som er navngitt som Arcan Cetin, oppførte seg som en «zombie» da han ble pågrepet etter en storstilt politijakt.

Arcan Cetin (20) er mistenkt for å ha drept fem personer i et kjøpesenter nord for Seattle. Eks-Kjæresten hans jobbet i butikken der skytingen skjedde. Foto: Reuters / NTB scanpix

Politiet hadde lett etter den mistenkte, som ble fanget på overvåkingskameraer, i et døgn da en politipatrulje oppdaget han i Oak Harbor i delstaten Washington, noen mil sørvest for Burlington der kjøpesenteret ligger. Han var ubevæpnet og bar kun på en veske med en PC.

20-åringen er bosatt i Oak Harbor og har oppholdstillatelse i USA etter å ha emigrert fra Tyrkia. Han har tidligere blitt pågrepet for voldsbruk, opplyser politiet.

Den lokale nyhetskanalen K5 opplyser at Cetin var i besittelse av tre våpen under angrepet.

En talsmann for politiet opplyste lørdag at motivet for drapene fortsatt var ukjent, men at det ikke er noe som tyder på at det er snakk om en terrorhandling.